Habererk / Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vilayetler Evi'ndeki "Medya Temsilcileriyle Göç Toplantısı" nda önemli açıklamalarda bulundu.

“8 MİLYONUN ÜZERİNDE HEMEN HAREKETE GEÇMEYE HAZIR GÖÇ KİTLESİ VAR”

Göçe kaynaklık eden ülkelerde iç savaşların, vekalet savaşların, ekonomik problemlerin yaşandığını belirten Soylu, "8 milyonun üzerinde hemen harekete geçmeye hazır göç kitlesi var. Herhangi bir saldırıda, teşvikte, tehditte veya bulabildikleri bir fırsatta" ifadelerini kullandı.

Göçe kaynaklık eden ülkelerde iç savaşların, vekalet savaşların, ekonomik problemlerin yaşandığını belirten Soylu, bunların sebebinin Türkiye olmadığını vurguladı.

Soylu'nun bu açıklaması sonrasında Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ'ın 'Anadolu Kalesi' projesi yeniden gündeme geldi.

ANADOLU KALESİ PROJESİ NEDİR?

Anadolu Kalesi Projesi, Ümit Özdağ’ın Türk sınırlarını korumaya yönelik geliştirdiği projenin adıdır.

Projeye göre; Anadolu Kalesi sistemi, Mersin sınırından Güney ve Doğu Anadolu illerinin sınırları da dahil olmak üzere Karadeniz’e kadar uzanan bir alanı kapsayacak.

Anadolu Kalesi’nin inşası için “birleştirilmiş istihbarat füzyon merkezi” oluşturulacak; hem terörle mücadelede kullanılacak hem de yasa dışı göçlere karşı sınırlar korunacak.

Zafer Partisi’nin Anadolu Kalesi Projesi tarihin en kısa zamanda gerçekleştirilmesi planlanmış en büyük geriye göç ve göçü durdurma projesidir.

Bir yandan 8 milyon insanı ülkelerine geri yollarken, diğer yandan 2050’ye kadar yeni göçler ile harekete geçeceği ifade edilen 300 milyon insanın önemli bir bölümünün Anadolu’ya yönlenmesini durdurma projesidir.

Anadolu Kalesi projesi son yıllarda umutsuzluk içinde ülkemizi terk eden yurttaşlarımızın Türkiye’ye geri dönmesi projesidir.

Anadolu Kalesi projesi, Türkiye’yi üç iç savaştan kaçan toplumun üyeleri ile Suriyeli, Afgan ve Iraklılar ile doldurarak milli dokumuzu bozup, ülkemizin bir iç savaşa sürüklenmesini engelleme projesidir.

Editör: TE Bilişim