İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hadi Özışık veya Süleyman Özışık ile yakın zamanda görüşmediğini açıklamıştı. Soylu, bu iki isim hakkında suç duyurusunda bulunacağını ifade etmişti.

Sedet Peker’in kendisinin ismini andığı videosundan sonra, “Peker ile Süleyman Soylu arasında arabuluculuk yaptıysam şerefsizim” diyen ancak Peker’in aralarında geçen konuşmayı yayınlayarak ifşa ettiği gazeteci Hadi Özışık’ın, Süleyman Soylu’dan övgüyle bahsettiği konuşması ortaya çıktı.

Kendi YouTube kanalından yayınladığı videoda işsiz kaldığı dönem için çalmadık kapı bırakmadığını söyleyen Özışık, 1999’da İstanbul’a gelip Soylu’ya danışman olma hikâyesini anlattı.

Süleyman Soylu'yu övgülerde bulunan ve kendisine çok iyi imkânlar sağladığını belirten Özışık, 100 liraya ihtiyacı olduğu dönemde Soylu'nun kapısını çaldığını ifade ederek şunları dile getirdi:

‘ALTIMA BİR ARAÇ VERDİ, GÜZEL BİR MAAŞ VERDİ’

“Ankara'dan İstanbul'a nasıl geldim? Süleyman Soylu aradı. O bana şöyle hitap eder 'Hadi Ağa'. Sana bir şey söyleyeceğim ama hakikaten utanarak söylüyorum. Biz Doğru Yol Partisi iktidarı döneminde hiç bir şey yapamadık ve sizler böyle işsiz kaldınız ve elimizden de bir şey gelmiyor. Fakat şu anda benim elimden bir şey geliyor. Eğer bana kırılmazsan, Gaziosmanpaşa belediye başkan adayı olacağım, bana danışmanlık yapar mısın? Hay hay dedim. Atladım geldim İstanbul'a. Süleyman Soylu ile görüştüm, oturduk şartları konuştuk. Soylu bana çok iyi imkânlar sağladı. Altıma bir araç verdi, güzel bir maaş verdi, güzel bir makam verdi. Büyük bir vefa göstermişti bana. Yan ben işsizken, güçsüzken, 100 lira paraya ihtiyacım varken, Süleyman Soylu kapımı çaldı.”

Editör: TE Bilişim