Faizi ile birlikte borç 729.000 TL oldu.

Sunak köyü,Altınbaşak köyü,Tepecik köyü çiftçileri kendi aralarında topladıkları 380.000 TL'yi dağıtım şirketi Aras Elektriğe ödeme yapma istediklerinde tam anlamıyla şok oldular.

Aras Elektrik 729.000 TL borcun tamamını almadan elektriği açmayacağını iletmiş. 

15000 dönüm arzı susuz durumda kalmasına tepki gösteren Altınbaşak köyü sakinlerinden Battal Alpkılıç yaptığı açıklamada "Pasinler, Sunak köyü, Altınbaşak köyü,Tepecik köyü, Aras Elektriğe 380.000 TL olan anaparaya faiz uygulanarak 729.000 TL borç çıkarmıştır. 15000 dönüm arazı susuz durumda çiftçimiz tarlasını sulayamaz hale gelmiştir. Çiftçimiz kendi aralarında 380.000 TL toplayıp Aras Elektriğin kapısını çaldı. Aras Elektrik borcun tümünü yatırın gelin elektriğinizi açalım demiş.  Çiftçimiz daha hasatını çıkardığı yok,  mahsul ekili tarlalar susuz, 380.000 TL'yi zor toplamış durumdalar. Şu anda su kuyuları kapalı durumda çiftimizin mahsulü yanmış perişan durumda. Çiftimizi bu zor durumdan kurtarmak için, değerli büyüklerimizden çiftçilerimizin bu sıkıntılarını çözmelerini istiyoruz." dedi.

Battal Alpkılıç

"Elektrikli traktörle mazot maliyetleri yüzde 90’dan fazla düşecek"

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yerli ve milli elektrikli traktörle mazot maliyetlerinin yüzde 90’dan fazla düşeceğini belirtti.

Bakan Pakdemirli, tarım alanının teknoloji ve AR-GE ile buluşturulduğuna dikkat çekerek, “Mazot maliyetlerini yüzde 90’dan fazla düşürecek, dünyada ve Türkiye’de ilk, yazılımı ve tasarımı yerli ve milli elektrikli traktörümüz; etkin planlama ve verimlilik sağlayacak akıllı küpe sistemimiz; ata tohumu ve yerli sebze tohumu gibi diğer milli ve yerli üretim projeleri kapsamındaki ürünlerimiz görücüye çıktı” dedi.

Çiftçilerin, üreticilerin mazot derdinin Yerli Elektrikli Traktör Projesi’yle artık tarihe karışacağını belirten Pakdemirli, Hasat Bayramı kapsamında tanıtımı yapılan yerli ve milli elektronik küpe için de, “Büyük ve küçükbaş hayvanlarımız için akıllı küpe ile anlık hayvan sayımı, anlık konum bilgisi, kızgınlık takibi, profesyonel sürü yönetimi, salgın hastalıklarla etkin mücadele, yüzde 100 kayıtlılık sistemi an be an takip edilecek” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim