TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu toplandı: Kadın borçluluğu ve teknolojiden yararlanma başlıca konular

TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu toplandı: Kadın borçluluğu ve teknolojiden yararlanma başlıca konular
TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, kadınların ekonomik özgürlüğü ve dijital şiddet konularını ele aldı.

TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Çiğdem Erdoğan başkanlığında bir araya geldi. 28'inci Yasama Döneminin 3'üncü yılında izlenecek yol haritası ele alındı. Toplantıda, bakanlık temsilcilerinin yanı sıra uzmanlar ve sivil toplum kuruluşlarından yetkililer de yer aldı.

Toplantıda konuşan DEM Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki, kadınların ekonomik özgürlüğünün önemine dikkat çekti. Saki, kadın borçluluğundaki hızlı artışı vurgulayarak, bu konuda detaylı bir çalışma yapılması gerektiğini belirtti. Mevcut mikro kredi ve girişimci teşviklerinin yeterli olmadığını, takip sisteminin eksikliğini ve borçların kadınlara haksız yere yüklenmesi sorununu dile getirdi.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, komisyonun kadınlara yönelik dijital şiddete odaklanması gerektiğini vurguladı. Siber şiddet politikası belgesi oluşturulması ve dijital inovasyonun kadın istihdamına etkisinin incelenmesi çağrısında bulundu. Taşçıer, kadınların teknolojiden yeterince yararlanamadığını ve yapay zekanın iş olanakları üzerindeki etkisinin dikkate alınması gerektiğini ifade etti. Yeni Yol Partisi İstanbul Milletvekili Elif Esen ve AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler de görüşlerini paylaştı. Toplantı, milletvekillerinin görüş ve önerilerinin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

25883-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.