16punto.com’da yer alan habere göre; yıllarca ABD’de bulunan siyasetçi Cem Toker, Zeynel Lüle’nin konuğu oldu. Toker, kendisinden sonra yayına katılacak, Emekli Büyükelçi Faruk Loğoğlu’na şu soruları yöneltti:

“Sayın Loğoğlu yıllarca Washington büyükelçiliği yaptı. Kaliforniya’daki Federal Mahkemelerde çok sayıda Ermeni Türkiye aleyhine dava açtı. Kaliforniya’daki mahkemeler, ABD hükümeti bunu soykırım olarak tanımadığı için sonuçlandırmadılar.

Trump tasarıyı imzalarsa karar Türkiye açısından ne olu? Benim bildiğim kabul edilirse, tazminat davaları böyle sonuçlanırsa Los Angeles havalimanındaki THY uçaklarına haciz konulabilinir mi?”

Zeynel Lüle de Toker’den sonra yayına katılan Faruk Loğoğlu’na bu soruları iletti.

Loğoğlu’nun cevabı şöyle oldu:

“Sayın Toker’in sorusu fevkalade önemli. Yasa tasarısı, yasa haline dönüşürse, ki dönüşebilir. Amerikan mahkemelerinde açılan sigorta ve tazminat davaları var. Amerikan yargıçları şuna bakıyor; Bu konuda ABD’nin ulusal çıkarlarını etkileyen bir yön var mı? Bu yasa haline geldiği ve Trump imzaladığı takdirde, bugüne kadar ilerlemeyen davaların önü açılmış olabilir.”

Editör: TE Bilişim