İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 3 Mayıs tarihinin önümüzdeki yıldan itibaren Dünya İzmirliler Günü olarak kutlanacağını açıkladı.

Twitter hesabından açıklama yapan Soyer, şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili İzmirliler; bugünden itibaren 03.05 tarihi bizim için Dünya İzmirliler Günü olacak. 35 bizim için sadece plaka değil sevda, özgürlük, neşe, coşku, demokrasi demektir. O nedenle, dünyanın dört bir yanındaki İzmirlilerle birlikte bugünü kutlayacağız. Bu yıl pandemi nedeniyle olmadı ama her 3 Mayıs’ta İzmir’in sesini dünya duyacak. Dünyanın her yerindeki İzmirlilere, bugün İzmir için ne yaptıklarını soracağız. 3.5.2021’e hazır olun. Dünya İzmirliler Günümüz kutlu olsun.”

Milliyetçilerin, Ülkücülerin tepkisini çeken bu karara kılıf olarak kentin plakası 35’den yola çıktığını iddia etti.

Bizde Tunç Soyer’İn babasını tanıyorsak, onun kafasının arkasındaki düşüncenin ne olduğunu bu yaparken ne düşündüğünü adımız gibi biliyoruz.

Tunç Soyerin babası Nurettin Soyer, 12 Eylül askeri darbesinden sonra MHP ve ülkücü kuruluşlar iddianamesini yazan ve Alparslan Türkeş'e idam isteyen askeri savcı olarak biliniyor.

Başbuğ Alparslan Türkeş'in 1981 yılında mahkemeye girdiği anda salondaki ülkücüler tek bir ağızdan Nurettin Soyer'e tepki için İstiklal Marşı okumuştu.
 

Editör: TE Bilişim