Türkiye'de 576 orman yangını: 331'i orman dışından sıçradı

Türkiye'de 576 orman yangını: 331'i orman dışından sıçradı
Türkiye'de etkili olan sıcak hava dalgası nedeniyle 576 orman yangını çıktı, 331'i orman dışından yayıldı.

İletişim Başkanlığı, 26 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında yaşanan sıcak hava dalgası nedeniyle 576 orman yangınının çıktığını duyurdu. Açıklamaya göre, bu yangınların 331'i orman dışı alanlardan başlayıp ormanlık alanlara sıçradı. 1 Ocak 2025'ten bu yana ülke genelinde toplam 3015 yangın meydana geldi; bunlardan 1295'i ormanlık, 1720'si orman dışı alanda gerçekleşti.

Büyük çaplı yangınlar arasında İzmir'in Aliağa, Bornova, Menderes, Gaziemir ve Seferihisar ilçeleri; Manisa'nın Akhisar, Kula ve Ahmetli ilçeleri; Hatay Antakya, Bolu Göynük, Adana Kozan, Bursa Mustafakemalpaşa, Sakarya-Bilecik sınırı ve Bilecik Vezirhan'da çıkan yangınlar yer alıyor. Toplamda 574 yangın kontrol altına alındı. Yangın söndürme çalışmalarına 27 uçak ve 105 helikopterle destek verildi; 8 bin 884 sortiyle 29 bin 575 ton su kullanıldı. 25 bin personel, 6 bin arazöz, ilk müdahale aracı ve iş makinesiyle görev aldı.

Şu an itibarıyla İzmir'in Çeşme, Ödemiş ve Buca ilçeleri ile İstanbul Silivri'de yangınlar devam ediyor. Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, havadan ve karadan yoğun müdahale sürüyor. İtfaiye, ilk yardım, emniyet, AFAD ekipleri ve araçlarıyla çalışmalar kesintisiz devam ediyor.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.