Koronavirüs hayatımızı, alışkanlıklarımızı, yaşam tarzımızı kökten değiştirdi. 

Tabiî ki kutlama anlayışımızı da.

Yaşam şeklimiz koronavirüs salgını ile değişmesinin yanı sıra Sokağa çıkma yasağı nedeniyle daha da farklı bir hale geldi. 

Caddelerde, okullarda, sınıflarda olması gereken,  renk renk çocuklar, onların cıvıltı gibi sesleri yok artık.

Ama bu kutlamalarımızı engelleyemedi.

Balkonlarını, pencerelerini Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle süsleyen çocuklar evlerinden çektikleri videolarla sosyal medya hesaplarını bayram yerine çevirdi.

Bunlardan biride Dilşah.

Dilşah Adana’da yaşıyor. İlk okula gidiyor. Arif Nihat ASYA’nın “ Bayrak” şiirini tüm benliği ile okuyor.

Dilşah’ın başka bir sorunu ise bugün balkonlardan saat 9:00 gerçekleşmesi beklenen  şiir okuma etkinliğini, evlerinin balkonu olmadığı için yapamayacak olması.

Büyükler bunuda çözdü. Evlerinin önüne çıkarak bu sorunu da halletmiş oldular.

Dilşah’ın annesi yaptığı duyuruda “Bu ülkeyi sevmek, icra edilebilecek en muhteşem sanattır. Bu sanatı icra etmek için sosyal mesafe kuralı engel değildir.  Bizim oturduğumuz mahalle müstakil evlerden oluşan bir mahalle. Yani akşam 21:00'da balkon görüntüleri eşliğinde atılan videolarımız olmayacak. Fakat bu bizim 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutlamayacağımız anlamına gelmez. Sokaktaki çocuklarla, yani benim dava arkadaşlarımla iletişim kurduk. Herkes saat 21:00'da kapısının önünde olacak.  Dünyanın en güzel bayrağına, dünya üzerinde yazılmış en güzel şiiri avazımız çıktığı kadar haykıracağız. Haydi, siz de bizim gibi yapın ve bu akşam Türk'ün destanını hep bir ağızdan okuyalım. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ve onun silah arkadaşlarının canları pahasına verdikleri Türk'ün özgürlük mücadelesini, 100. Yılında bütün dünyaya haykıralım.   NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !”

Bu anneler bu çocuklar var oldukça korkma Türkiye….
 

Editör: TE Bilişim