Sosyal medyadan yaptığı meteoroloji tahminleriyle dikkat çeken meteoroloji uzmanı Kerem Ökten yeni paylaşımlarda bulundu.

Bulutlardaki belirtiler bağırmaya başladı. Kar kapıya dayandı. İşte İstanbul’da karın asıl bindirme tarihi… Karın kaç gün süreceği de belli oldu.

İstanbul’da etkisini devam eden soğuk havanın ne kadar süreceği merak konusu olurken, karın yağacağı tarihte araştırılmaya başlandı.

Meteoroloji fotoğrafları ve uydu görüntülerini inceleyerek hava tahminlerinde bulunan Kerem Ökten, yeni meteoroloji haritalarını paylaştı.

Salı gece yarısı başlayacak haftaya Çarşamba’ya kadar kar yağışının devam edeceğini belirten Ökten, “Salı ve Çarşamba'dan yağdıktan sonra kar Cuma öğleden sonra tekrar başlayacak gibi görünüyor. Mor renkler kar. Diğerleri yağmur.” ifadelerini kullandı.

Ökten örtülü kar için sürpriz açıklamasında bulunarak, “Salı gecesi yağacak kar tam bir sürpriz yumurta çünkü dün gece yağan karda bile bazı yerler örtü aldı. Bu sefer üst seviye -40, alt katman -11. Ne olacağını bilemeyiz.” dedi.

ŞEHRE DALACAĞI TARİH BELLİ OLDU

Akşam saatlerinde deniz etkili sulu kar yağışının olacağını da açıklayan Ökten kar yağışının şehre dalacağı tarihi de verdi. Ökten “Yarın akşam beklenen deniz etkili kar yağışı ile ilgili Amerika modelinin de hemfikir olmasına sevindim. Yağış kütleleri Arnavutköy tarafından giriş yapacak ve şehre dalacak. Biz de radar başında olacağız.” diye belirti.

‘CUMA GÖZ GÖZÜ GÖRMEYECEK’

Cuma gününe dikkat çeken Ökten, “Almanya modeli Cuma akşamı kar öyle yoğun yağacak ki göz gözü görmeyecek diyor. Mor renkler kar diğerleri yağmur. Bu sistem için vade var. O yüzden ben hepsini harmanlayıp tahmin yapacağım. Şimdi yarına odaklanalım.” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim