Habererk / Haber Merkezi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, her fırsatta kendisi gibi düşünmeyenleri CIA FBI ABD ile işbirliği yapmakla suçluyor.

Ayrıca Perinçek’in Taliban hayranlığı da dikkat çekiyor.

Perinçek Taliban’ı öveceğim derken, “ABD emperyalizmini Taliban yendi. Afganistan’dan Mustafa Kemal çıkmadı da Taliban çıktı. Afganistan’ın kurtuluş savaşına kimin önderlik edeceğini Afgan milleti tayin eder. Herkes kendi birikimiyle önder çıkarır. Afganlar Taliban önderliğinde bu savaşı verdi. Taliban, Mustafa Kemal Paşa’nın Türkiye’de yaptığı gibi Afganistan’ın kurtuluş savaşını başardı. Helâl olsun” şeklindeki tepki çeken ifadeleri kullanmıştı.

PERİNÇEK’İN TALİBAN’I CIA İLE GÖRÜŞTÜ!

Afganistan'da Taliban korkusu ve şiddeti devam ederken ABD basınından dikkat çekici bir iddia gündeme geldi.

Washington Post, CIA Başkanı'nın Taliban lideri Abdül Gani Baradar ile görüştüğünü kaleme alması dikkatlerden kaçmadı.

Washington Post gazetesi, CIA BaşkanI William J. Burns’ün dün gece Kabil’de Taliban’ın defakto lideri Abdül Gani Baradar ile görüştüğünü ve bu görüşmede hem Biden yönetiminden hem de Taliban’dan üst düzey isimlerin yer aldığı açıklandı.

ABD ile Taliban’ın ilk yüksek ölçekli teması olarak kayıtlara geçen görüşmenin detaylarını ise ismini açıklamak istemeyen bir yetkili paylaştı.

Biden’ın en kıdemli ve deneyim sahibi isimlerini Kabil’e gönderdiğini ve özellikle Kabil Havalimanı’ndaki olaylardan sonra bu adımı attığı dile getirildi.

Editör: TE Bilişim