Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan ülkücü katili Ozan Ceyhun'un askerlik yapmadığı ortaya çıktı. Viyana Büyükelçiliğine atan Ozan Ceyhun'a bu konuda büyük tepkiler gelirken MHP kanadının bu konuda sessiz kalması kafaların karışmasına neden oldu.

Ülkücü Mustafa Erol'u 1977 senesinde bombalı saldırı sonucunda şehit olmasından sorumlu olan ancak geçtiğimiz günler içerisinde Erdoğan tarafından Viyana Büyükelçisi olarak atanan Ozan Ceyhun hakkında yeni bir gerçek daha ortaya çıkması sosyal medyada büyük yankı oluşturdu.

Uzunca bir süredir yurt dışında kaçak olarak yaşantısına devam eden Ceyhun'un asker kaçağı olduğu belirlendi. İşlediği cinayetin ardından geçen sürede davanın düşmesi akabinde AKP'den milletvekili aday adayı olan Ceyhun'un henüz askerlik yapmaması MHP kanadında bazı kişileri rahatsız etti.

Halen Asker Kaçağı

İstanbul'da bulunan Adana Erkek Öğrenci Yurdu'nu uzun namlulu silahlar ile tarayarak bombalayan ve ülkücü Mustafa Erol'un şehit olmasına sebebiyet veren Ceyhun, daha sonrasında Avusturya'ya kaçarak izini kaybettirmişti. Kırmızı bülten ile aranan ve daha sonrasında idam cezasıyla yargılanan Ozan Ceyhun buradan Almanya'ya geçiş yaptı. Ceyhun'un T.C. pasaportu iptal edilince kırmızı bülten de çıkmış oldu.

Ceyhun bununla da kalmayarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıktı. Hakkında süren davalar zaman aşımından düşünce cebindeki Alman pasaportuyla önce KKTC'ye, sonra Türkiye'ye gelen Ceyhun askerliğini henüz gerçekleştirmedi.

Editör: TE Bilişim