Lüleburgaz'da iki yangın: 500 dekar tarım arazisi zarar gördü
Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, 12 Temmuz 2025 tarihinde meydana gelen iki ayrı yangın, tarım ve ağaçlık alanlara zarar verdi. İlk yangın, Hamitabat köyünde biçilmiş bir buğday tarlasında başladı ve henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı Avrupa Otoyolu kenarındaki ağaçlık alana sıçradı.
Görüş mesafesini düşüren dumanlar nedeniyle Avrupa Otoyolu bir süreliğine trafiğe kapatıldı. Lüleburgaz itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınıp söndürülürken, Lüleburgaz Kaymakamı Kemal Yıldız da olay yerinde incelemelerde bulundu.
İkinci yangın ise Ayvalı köyünde, yine biçilmiş bir buğday tarlasında çıktı. İtfaiye ekipleri, çiftçilerin traktör ve tarım araçlarıyla destek verdiği yoğun bir çalışma sonucu alevleri kontrol altına alarak yangını söndürdüler. Yaklaşık 500 dekarlık tarım arazisinin zarar gördüğü yangınların çıkış nedenlerinin belirlenmesi için incelemeler başlatıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.