Şile Belediyesi'nde rüşvet operasyonu: Avukat A.Ş., 20 bin Euro ile yakalandı

Şile Belediyesi'nde rüşvet operasyonu: Avukat A.Ş., 20 bin Euro ile yakalandı
Şile Belediyesi'nde rüşvet operasyonu: Avukat 20 bin Euro ile yakalandı, Başkan sorumluluğu reddetti.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun 10 Temmuz'da Şile Belediyesi'ne yönelik başlattığı 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'irtikap', 'rüşvet' ve 'ihaleye fesat karıştırma' suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Şile Belediyesi Hukuk İşlerinden Sorumlu Avukat A.Ş.'nin rüşvet pazarlıklarını gösteren görüntüler ortaya çıktı.

Operasyonda, Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı da dahil olmak üzere 6 kişi gözaltına alındı. Tanık ifadelerine göre, Belediye Başkanı, Başkan Yardımcısı ve Hukuk İşleri Sorumlusunun 'başkanın ricası', 'yardım' gibi ifadelerle planlı bir şekilde rüşvet talep ettikleri ve aldıkları belirlendi. Avukat A.Ş., yapı ruhsatlarının verilmesi karşılığında 20 bin Euro rüşvet alırken suçüstü yakalandı.

Avukat A.Ş., ifadesinde 2025 Mart ayında Şile Belediyesi ile avukatlık danışmanlık sözleşmesi imzaladığını, bu kapsamda Zabıta, İmar, Emlak ve Planlama Müdürlükleriyle ilgili hukuki sorulara cevap vermekle görevli olduğunu, rüşvet iddialarına ise avukatlık kanunu 58. maddesini gerekçe göstererek savcılık makamında cevap vermek istediğini belirtti. Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı ise ifadesinde, göreve geldiğinde yetkilerini yardımcılarına devrettiğini, usulsüz işlemlerden haberi olmadığını ve bazı beyanlarda 'başkan' olarak anılan kişinin Belediye Başkan Yardımcısı T.T.Ö. olduğunu söyledi.

240653-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.