Ülküdaşımız İsa Armağan, bu gece kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Armağan, bugün Karşıyaka’da ikindi namazında defnedilecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, haksız yere asılarak şehit edilen Ülkücü Mustafa Pehlivaoğlu’na adaletsiz uygulamadan dolayı ağlamıştı.

İsa Ağmağan İhtilalci zorba Kenan Evren tarafından iftira sonucu ömürlerini hapishanede tüketen Ülkülerden biriydi. Mustafa Pehlivanoğlu ile birlikte iftira sonucunda İsa Armağan ömürlerini hapishanede tüketmişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Habererk Genel Yayın Yönetmeni İsmail Türk şu ifadeleri kullandı:

"ÜLKÜCÜ camianın başı sağolsun...

Çok üzgünüm...

Bugün ikindide Karşıyaka’da defnedilecek..

Mekânı cennet olsun..."

İSA ARMAĞAN KİMDİR?

1978 Ağustos ayında gerçekleştirilen bir eylemin sanığı olduğu iftirasıyla yakalandı. 18 Ekim 1979'da Ankara Sıkıyönetim Mahkemesi'nce arkadaşı Mustafa Pehlivanoğlu ile birlikte ölüm cezasına iftira sonucunda çarptırıldı.

26 Temmuz 1980'de iki idam sanığı Mamak Özel Askeri Cezaevi'nden kaçtı. Firarilerden Mustafa Pehlivanoğlu bir süre sonra Kütahya'nın Çal ilçesinde ele geçirildi ve daha sonra idam edilerek şehit edildi.

Ancak İsa Armağan bir süre Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde saklandıktan sonra izini kaybettirdi.

Polisin Armağan'ı Almanya'da aradığı günlerde Armağan, İran'da Rızaiye hapishanesinde yatıyordu. 1981 Ekim'inde İran sınırını izinsiz geçmek suçundan İran'da yakalanarak mahkum oldu. 3 ay süren bu mahkumiyeti tamamladıktan sonra İran makamlarınca sınırda Türk yetkililerine teslim edildi.

Ancak sınır polisi bu kişinin İsa Armağan olduğunu anlayamayınca serbest bıraktı. Bu kargaşa içinde yeniden İran'a döndü. Yine izinsiz giriş yapmak suçuyla yakalandı. 10 gün gözaltı cezasıyla cezalandırıldı.

İran'da hapishaneden çıktı. Uzun yıllar devrim muhafızlığı yaptı. Bilahare Almanya'ya geçti. Bu ülkede yakalandı (1992) ve Türkiye’ye iade edildi.

ERDOĞAN MUSTAFA PEHLİVANOĞLU İÇİN BÖYLE AĞLAMIŞTI:

Editör: TE Bilişim