Habererk / Haber Merkezi

Van'ın Ulupamir'de Kırgız Türklerinin mağdur olduğu arazi tartışmaları devam ediyor.

Konuyla ilgili Haberiniz sitesine konuşan Ulupamir Dernek Başkanı Cemşit Horasan, aynı zamanda koruculuk yapıyor. 40 yıldır Ulupamir’de yerleşik olduklarını belirten Horasan yaşadıkları ve birçok Kırgız Türkü topraklarından eden olayları şu şekilde aktarıyor:

“40 senedir burada yaşıyor ve Kürtlerin psikolojik baskısına maruz kalıyoruz. Devlet bu arazileri bize tahsis etti ve biz paramızı devlete ödedik. Devlet bizi buraya yerleştirdi ve ödeme kolaylığı sağladı bu araziler bizim ödedik. Mahkemelik olduğumuzda mahkemeleri de kazandık. Hayvanlarını tarlamıza, bahçemize salıp gidiyorlar. Uyarmaya giden gençlerimizi dövüyorlar.”

ÜMİT ÖZDAĞ HAREKETE GEÇİYOR!

Kırgız Türkü soydaşlarımızın bu mağduriyeti üzerine parti kurma hazırlığında olan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ Meclis'te hareket geçiyor.

Twitter hesabından açıklama yapan Ümit Özdağ şu ifadeleri kullandı:

"Devlet Van/Ulupamir köyünde olanlar karşısında hızla adım atmalıdır. Mevcut gerilim sürdürülebilir değildir. Ulupamirliler şerefli, cesur ve vatansever köprülerdir. Yıllarca PKK'nın bölgede belini kırdılar. Konuyu TBMM gündemine taşıyacağım."

Editör: TE Bilişim