Habertürk yazarı İpek Durkal'ın konu hakkındaki yazısı şöyle:

"ÇİFTLİK Bank dolandırıcılığı ‘Aldatıldık’ adıyla sinema filmi oluyormuş. Hangi ara planlandı, hangi ara senaryosu yazıldı, hangi ara oyuncuları belirlendi diye merak edip filmi çekeceğini açıklayan Gani Müjde’yi aradım. Müjde telefonumu, “Eğer bin lira verirsen seni de filme kâr ortağı yaparım” diye kahkahalarla açtı.

“Gerçekten hazır mı senaryo, bu kadar çabuk nasıl yazıldı?” diye sordum. Skandal patlamadan aylar önce haklarında çıkan küçük haberler büyük vurgunun sinyallerini vermiş aslında. Müjde de o tarihten beri Çiftlik Bank’ı mercek altına almış.

‘BİR POLİS KADAR BİLGİLİYİM’

“Neredeyse Dolandırıcılık Büro Amirliği polisi kadar duruma hâkimim” diyen Müjde, senaryoyu da Türkiye’de daha önce defalarca kez yaşanan diğer saadet vurgunlarıyla birleştirerek yazmış.

Dünyada bu konuda yapılmış en iyi filmlerden birinin, Charles Ponzi’nin hayatını anlatan ‘The Wizard Of Lies’ olduğunun altını çizen Müjde, haziran ayında çekimlere başlayıp 26 Ekim’de de filmini vizyona sokmayı planlıyor. Bizim ‘The Wizard Of Lies’dan farkımızsa bu trajik olayı, Müjde’nin tamamen komedi olarak beyazperdeye aktaracak olması. Demem o ki, her zamanki gibi yine çok güleceğiz ağlanacak hâlimize."

Editör: TE Bilişim