Van'da yaşanan ve 39 kişiye mezar olan çığ felaketi ile ilgili korkunç bir iddia ortaya atıldı. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gülşen Orhan'ın bir etkinliğin ardından çığ uyarılarına aldırış etmeden yola çıkmakta ısrarcı olmasından dolayı kaynaklandığı ifade edildi.

Van'ın Bahçesaray ilçesinde yaşanan çığ felaketi sonrasında gerçekler gün yüzüne çıkmaya başladı. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olan Gülşen Orhan'ın bir yemeğe yetişmek adına çığ tehlikesi olan yerde iş makineleri ile yolu açtırmaya çalıştığı esnada yüksek desibelin bu felakete neden olduğu canlı yayında konuşuldu.

Çığ Uyarısını Dikkate Almadı

Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, ilk çığ felaketi öncesinde Orhan'ın uyarılara kulak asmayarak iş makineleri ile yolu açtırmaya çalıştığını ve bu sebeple yüksek desibelden dolayı böyle bir olayın yaşandığına dikkat çekti.

Orhan'ın kendi seçim bölgesinde bir etkinliğe katıldığını belirten Aydemir, uyarıları dikkate almayarak çığ tehlikesini gözetmeksizin 4-5 adet iş makinesini yanına aldığını bu nedenden dolayı da yüksek desibelin buna sebebiyet verdiğini ifade etti. Olayda bir tedbirsizliğin olduğunu belirten Aydemir, ikinci çığda da birçok insanımızın canından olduğunu dile getirdi.

Bu haberlerin hemen ardından Gülşen Orhan’ın yakında bulunan çevresine bu gibi bir talimat vermediğini ve karayollarının böyle bir gereksinime ihtiyaç duyulabileceğini dile getirdiğini ifade ettiği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim