Milliyetçi Alevi Bektaşi Platformu başkanı ve aynı zamanda Habererk yazarlarından Fırat Kürşad Akten açıklamasında sert ifadelere yer verdi.

Fırat Kürşad Akten açıklamasında “Vatan aşkı ile havaya kalkan Zülfikar, Allah aşkı ile terörist Ermenistan'ın kellesini koparmalı, Türklük aşkı ile tam bağımsızlık ateşini yakmalıdır." dedi.

Milliyetçi Alevi Bektaşi Platformu başkanı ve aynı zamanda Habererk yazarlarından Fırat Kürşad Akten açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kardeş ülke Azerbaycan'ımızın işgalci Ermenistan yıllardır bitmek bilmeyen Ermeni saldırıları artık inşallah bitecektir.

Hocalı'da binlerce Azerbaycan Türk'üne soykırım uygulayan, Karabağ'da Azerbaycan Türklerini katleden Ermenistan yine sivilleri hedef almış, Azerbaycan topraklarına göz dikmiştir.

Azerbaycan'ımızın toprak bütünlüğüne göz koymasının yanı sıra, Karabağ'ı da işgal etmiş olan terörist Ermenistan geçtiğimiz pazar günü sivil vatandaşları bombalamış, onlarca masum Türk evladı şehit olmuştur.

Ermeni sürülerinin yaptığı kahpe saldırıya cevaben Azerbaycan Ordusu, işgal altındaki kendi tapulu toprağı olan Karabağ'ı Ermeni İşgalinden kurtarmak adına operasyon başlatmış ve terör devleti Ermenistan'a haddini bildirmiştir.

Yıllardır Ermeni terörü ile mücadele eden ve toprakları işgal edilen Azerbaycan'ın yanında Türkiye dışında hiç kimse durmamıştır.

Bugün de Azerbaycan ordusunun Ermenilere ağır bir yenilgi yaşatmasından ötürü, BM, NATO ve Avrupa Birliği sözcüleri ateşkes çağrısı yapmıştır.

Peki, BM ve NATO Ermeniler Karabağ'ı işgal ederken neden ateşkes çağrısı yapmamış, çatışmaları durdurmamıştır?

Canı yanan Türk olunca sessiz kalan dünya, Ermenilere haddi bildirilince ayağa kalkıyorlar.

Çifte standart ile Ermenilere sahip çıkan Avrupalılar, Azerbaycan için bir kez olsun taraf olamadılar.

Bunun yanında, Rusya ve İran'da Ermeni destekçileri arasında yerini almıştır.

Ermenilerin arkasında ki asıl güç Rusya ve İran'dır.

El altından Ermenilere silah ve mühimmat gönderen Rusya ve İran’ı lanetliyoruz.

İran unutmasın ki, kendi coğrafyasında 40 milyon Güney Azerbaycan Türk'ü yaşamaktadır.

Türk'ün sabrı taşmakta ve esaret altında ki Türkler bağımsızlığına kavuşmaktadır.

Tebriz'den yanan meşale ile İran'ın işgal ettiği Güney Azerbaycan'da özgürlüğüne kavuşacak ve bağımsızlığını ilan edecektir.

Bugün Ermenilerin başına ölüm yağdıran ''Bayraktar Siha''lar, bir gün İran'ın başına da yağacak ve Güney Azerbaycan esaretten kurtulacaktır.

Biz, Ermeni'yi 1918 yılından tanırız.

Alevilik maskesi takarak, Aleviliğin içini boşaltmak istemesinden biliriz.

Techir yasasıyla bu toprakları terk etmek istemeyen Ermenilerin bu ülke de, Kürdüm veya Aleviyim diyerek kendini kamufle etmesini, Kürt ve Alevi maskesi ile Türk milletine düşmanlık etmelerinin bilincindeyiz.

Yani içimizde ki hainleri de biliyoruz.

Dışarıdan düşmanlık edenleri de tanıyoruz.

Milliyetçi Aleviler olarak; Azerbaycan Devletinin yanında ve emrindeyiz.

Vatan aşkı ile havaya kalkan Zülfikar, Allah aşkı ile terörist Ermenistan'ın kellesini koparmalı, Türklük aşkı ile tam bağımsızlık ateşini yakmalıdır.

Zafer Allah'a iman edenlerindir...

Zafer Ehlibeyt yolunda yürüyenlerindir.

Zafer, sonunu düşünmeden şehadete gidenlerindir.

Yaşasın Bağımsız Azerbaycan.

Yaşasın bağımsız Güney Azerbaycan.

YAŞASIN TÜRK BİRLİĞİ”

Editör: TE Bilişim