MHP'nin hedefindeki Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi hakkında Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç'ten çok ağır bir yazı geldi.

Star yazarı Ahmet Kekeç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi için kullandığı "Kılıç artığı" ifadesini eleştiren köşe komşusu Ahmet Taşgetiren'e "Sizin Abdulkadiriniz de az değil" dedi.

"Kendisine yönelik sözler karşısında incinen/incinme hakkını kullanan, bir 'dayanışma çemberi'ne alınacak kadar talihli, başkalarını incitmekten çekinmeyen 'rakik kalp' Abdülkadir de sütten çıkma ak kaşık değildir" ifadesini kullanan Kekeç, "Çirkin ve pespaye bir insandır" görüşünü dile getirdi.

Taşgetiren, Devlet Bahçeli'nin Abdulkadir Selvi'ye yönelik olarak kullandığı "Kılıç artığı" ifadesine tepki göstermişti. "Bahçeli'ye birisi böyle bir hakarette bulunsa, o da dedelerinin hangi savaşta hangi kahramanlığı gösterdiğini mi anlatacak?" diyen Taşgetiren, "Belki de içinizden geçiyordur: Abdülkadir Selvi senin neyin olur ki, ona böylesine sahip çıkıyorsun? Cevabı çok kısa: “İnsan kardeşim” olur sadece. Ve tepkim 'haysiyet cellatlığı'nı, 'bel altı vuruşlar'ı hiç kimse için olağan kabul etmemekle ilgili" ifadesini kullanmıştı.

Bahçeli, Selvi'nin "AK Parti önemli oranda Kürt seçmene sahip olduğu için MHP ile mesafesinde dikkatli olması lazım" ifadesiyle ilgili olarak "Bu zatın şuursuz ve ucube sözleri bizim nezdimizde küçücük kalmaya, ufalanmaya, çiğnenmeye mahkûmdur" demişti.

"MHP, Kürt kardeşlerimizi karşımızda gösteren, kaleminden zehir damlayan her kim varsa hem bölücü hem de su katılmamış bir Türkiye düşmanıdır" görüşünü dile getiren Bahçeli, Selvi'ye yönelik olarak "Bu kalem ve kılıç artığı şahsın MHP'ye tutumu bellidir. Peki AKP'ye dost mu, yoksa hasım mıdır?" ifadesini kullanmıştı.

Editör: TE Bilişim