Corona virüs salgını nedeni ile okulların erken tatil olması beklenmekte. Bu nedenle öğrenciler ve veliler yarın 13 Mart 2020 Cuma gününün tatil ilan edilip edilmediği konusunda araştırmalarına başladı.

Ülkemizi de saran ve Çin'den tüm dünyaya yayılan corona virüs nedeniyle okulların erkenden tatile girmesine artık kesin gözüyle bakılıyor. Avrupa'da pek çok ülkede okullar ve üniversiteler süresiz olarak tatil ilan edildi.

Yarın 13 Mart 2020 Okullar Tatil Mi?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak olan toplantının akabinde okulların yarın 13 Mart tarihinden itibaren tatil ilan edilmeyeceği konusu gündeme gelecek.

Daha öncesinde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında resmi kaynaklar dışında hiçbir habere inanılmamasını ve okulların tatil ilan edilip edilmeyeceği konusunda ilerleyen zamanlarda bilgilendirme yapılacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Külliye'de gerçekleştirilen toplantı sonrasında alınan kararları açıkladı. Buna göre 16 Mart 2020 Pazartesi gününden itibaren okullar 1 hafta, üniversiteler ise 3 hafta süresince tatil ilan edildi.


Sağlık bakanı , corona virüsü nedeniyle okulların tatil edilmesi konusundaki açıklaması
Bakan kocaya sorulan soru ''Okullarda Nisan ayında bir haftalık tatilin iki hafta yapılacağı ile ilgili sosyal medyada paylaşımları var . Bu konuda bir açıklama yapabilir misiniz '' sorusu üstüne " Milli eğitimle ilgili biz zaten önümüzdeki günlerde görüşümüş olacağız , orada tartışmış oluruz"
Bunun dışında Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk da "Değerlendirmemiz devam ediyor , okulların tatil takvimiyle ilgili resmi kaynaklar dışında yapılan hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini önemle rica ediyorum "
şeklinde açıklamasını yaptı.

Sağlık Bakanının diğer açıklamaları

Devletin yapması gereken şeyleri birçok ülkenin yapmadığı kadar iyi bir şekilde yapıldığını belirten Sağlık Bakanı şu açıklamaları yaptı.

" Virüs komşu ülkeleri, Avrupa'yı, toplam 114 ülkeyi sardı. Bu ana kadar ki başarımız, elimizde olmayan faktörlerle devam etmeyebilir. Kontrolümüz altında olmayan değişkenler ve faktörler var, Avrupa örneğinde verdiğim gibi... Vaka görülmesi mümkündür. Yayılmasını önlemek bizim elimizde. Hepimiz görevlerimizi yapar, sorunla kurallara göre mücadele edersek ikinci büyük başarıyı elde edebiliriz. Dünya bununla kıyaslanamayacak kadar büyük salgınlar gördü. Corona Virüsü salgınında şu ana kadar ölüm oranı çok düşüktür fakat bizim için her hayat çok büyük değere sahiptir. Kaygının büyüklüğü dünyada vakanın büyüklüğünden kat kat fazladır. Bu küresel soruna karşı tek tek bireyler olarak ulusal bir mücadele vermeliyiz. Riskler somut, kurallar çok basit, uyarsak bu riski ortadan kaldırabiliriz. Sorun küresel, mücadele ulusal, riskler somut, kurallar basit."

Editör: TE Bilişim