Tokat'ta bir mezarlıkta ve getirildiği okulda önlük giydirilen ve kısa sürede sosyal medyanın sevgilisi haline gelen yavru köpek Fındık'tan kötü haber geldi. Gençlik hastalığına yakalanan köpeğin karantina altına alındığı vurgulandı.

Tokat'ta bir okulun maskotu haline getirilen ve önlük giydirilen Fındık, nazara geldi. Durumu oldukça kötü bir hale gelen köpeğin özel bir araçla Ankara'ya getirildiği ve burada tedavi altına alındığı ifade edildi. Kayacık köyündeki Kayacık Şehit Haluk Yılmaz İlkokulu'nun maskotu olan yavru köpek Fındık kısa sürede sosyal medyanın gündeminde yer alarak oldukça fazla ilgi görmüştü.

Gençlik Hastalığı Teşhisi

Veterinerde rahatsızlandıktan sonra kontrol altına alınan Fındık, durumu daha da kötüye gidince Turhal Belediyesi'ne ait araç ile Ankara'da bulunan özel bir kliniğe sevk edildi. Burada tedavi altında olan Fındık'a distemper (gençlik hastalığı) teşhisi konuldu. 15 gün süresince karantina altında tutulacak olan köpeğin diğer hayvanlarla olan bağıda şimdilik koparıldı.

Fındık

Öğrenciler ise bir an önce Fındık'ın geri dönmesini dört gözle beklerken Fındık'ın okul forması ise şimdilik sınıfa asıldı. Yavru köpeklerde solunum, gastrointestinal ve sinir sistemlerine saldıran bir virüs olan bu hastalık oldukça ciddi olup yüksek ateş, göz ve burun akıntısı, iştahsızlık, ishal, kusma, öksürük, nefes darlığı gibi belirtiler ile ortaya çıkıyor.

Editör: TE Bilişim