İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, katıldığı canlı yayında parlamenter sistem hakkında çok konuşulacak ifadeler kullandı. Aytun Çıray bu sözlere sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

AKP'nin işine yarayacak bir sistem için destek verilmesini yanlış bulan Çıray, "Yazık oluyor ülkeme.. Yazık oluyor 97. Kuruluş Yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyet'e. Haklılığım her gün teyit ediliyor. Yanılmış olmayı çok isterdim.." diyerek sosyal medyasından bir paylaşımda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, katıldığı canlı yayında parlamenter sistem hakkında bu sözlerle AKP’ye yarasa da parlamenter sistemin gelmesini istediğini dile getirdi:

Parlamenter sisteme dönüşün ilk siyasi avantajı AK Parti’ye ve sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’adır dedi sayın Genel Başkanımız Meral Akşener. Yani bu sistemden dönülünce, bu sistemden dönülmüş olmasının ilk siyasi avantajını pozisyon olarak AK Parti kendi lehine kullanacaktır dedi ama peşine de ekledi dedi ki biz bu parlamenter sistem hassasiyetimizi AK Parti’ye yarıyor diye geri çekecek durumda değiliz dedi.

Aytun Çıray, Tele1 ekranlarında canlı yayına çıktığında şu sözleri söylemişti:

Sayın Erdoğan’ın sorunu nedir? Yüzde 51. Yüzde 51’i düşürüyoruz diyemezler. O zaman ne yapmaları lazım? Sözde bir parlamenter sistem kuruyormuş gibi sayın Erdoğan’ın 10 yıl daha iktidarının önünü açacak ve yüzde 51’i ortadan kaldıracak parlamenterimsi bir sistemi getirmeleri lazım. Bunun için ne lazım? İyi Parti’nin oyuna ihtiyaç var. 360 oya ihtiyaç var. 360 oy olmazsa referanduma götüremezsiniz.

Editör: TE Bilişim