Yavuz Bahadıroğlu'nun vefat haberini oğlu Mücahit Birinci duyurdu.

Gerçek ismi Niyazi Birinci olan Yavuz Bahadıroğlu'nun oğlu Mücahit Birinci sosyal medya hesabından açıkladı.

Mücahit Birinci, "Yolumu aydınlatan, mücadelesiyle bana ilham veren, bir neslin doğru yetişmesine vesile olan babamız Niyazi Birinci (Yavuz Bahadıroğlu) Allah'ın rahmetine yürüdü" dedi.

Yavuz Bahadıroğlu, en son TRT'de Atatürk'le ilgili bir diziye karşı çıkmış, tepki gösteren dönemin Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'le karşı karşıya gelmişti.

Ülkücülerle "kardeşlik bağı" olduğunu söyleyen bir tweetle geri adım atmıştı.

NE OLMUŞTU?

Yavuz Bahadıroğlu, TRT 1'de ekrana gelen "Ya İstiklal Ya Ölüm" dizisi için Diriliş ve Abdulhamit adlı dizilerinin rövanşı olduğunu ileri sürdü. Bahadıroğlu, bunun hesabının iktidardan sorulacağını ileri sürmüştü.

Yavuz Bahadıroğlu, TRT 1'de ekrana gelen "Ya İstiklal Ya Ölüm" dizisine güya  tepki göstererek Atatürk düşmanlığı yapmıştı.

Yazar Yavuz Bahadıroğlu, 'Ya İstiklal Ya Ölüm' dizisinin 'Diriliş ve Abdülhamit gibi Osmanlıyı sevdiren dizilerin Kemalistlerin rövanşı olduğunu' ileri sürerek, "Ya istiklal ya ölüm isimli dizi, son yıllarda yapılan Diriliş, Kuruluş, Abdülhamid gibi Osmanlıyı sevdiren dizilere karşı Kemalistlerin rövanşıdır. Atatürk'ü övme dizisidir. TRT'ye bu dizi kimler tarafından dayatıldı bilmiyorum, ama hesabı iktidardan sorulur" demişti.

​Yavuz Bahadıroğlu'nun bu paylaşımına kısa sürede tepki yağdı.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, Yavuz Bahadıroğlu'nun nifak tohumları ektiğini söyleyerek sert bir açıklama yayınladı.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in açıklaması şu şekilde "FETÖ'nün alternatif tarih tezlerinin savunucusu olan Yavuz Bahadıroğlu, hiçbir zaman Türk tarihini bütün olarak görmemiş ve romanlarında genç zihinlere gizli nifak tohumları ekmeyi vazife bilmiş bir yazar müsveddesidir.

Bir ticani kalıntısı olan Bahadıroğlu'nu memnun edebilmek için Türk tarihinin önemli bir bölümünü yok sayacak değiliz. Türk çocukları Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Türk tarihinin büyük simalarını asli kaynaklardan öğrenmeye devam edecektir."

Bahadıroğlu sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine tweetini silerek yanlış anlaşıldığını söyledi.

Bahadıroğlu "Son twitimin bazı yanlış anlamalara ve yargılara yol açmasına üzüldüm. Maksadı aşan şekilde anlaşıldığı için tweetimi sildim. Tek dileğim dizilerde tarihi gerçeklere sadık kalınmasıdır. Konuya hassas yaklaşan ülkücü camia ile kardeşlik bağlarımız vardır." dedi

Roman ve hikâye yazarı, gazeteci, radyo programcısı Yavuz Bahadıroğlu 1945 yılında Rize'nin Pazar ilçesine bağlı Hisar köyünde dünyaya geldi. 1971'de İstanbul'da gazeteciliğe başladı. Muhabirlik, araştırma-inceleme, röportaj ve fıkra yazarlığı yaptı. Asıl çıkışını tarihi romanlarıyla yaptı. İlk romanı Sunguroğlu ve ardından yazdığı Buhara Yanıyor romanı ülkenin en çok satan romanlarından oldu. Genelde Osmanlı'nın çeşitli dönemlerini ele alan otuzu aşkın roman yazdı. Yavuz Bahadıroğlu, roman, çocuk kitapları, hikaye, araştırmalar, oyunlar, film yapılmış senaryolar ve fikri eserler olmak üzere yüzlerce çalışmaya imza attı. Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli konularda binlerce konferans verdi.

Editör: TE Bilişim