Türkiye’de yetişmiş en önemli gitar virtüözlerinden Yavuz Çetin, 19 yıl önce bugün, 15 Ağustos 2001’de bu dünyaya kendi isteğiyle veda etti. Ardından iki albüm ve hafızalara kazınan gitar soloları, bir de hiç susmayan  isyanı bıraktı; 'Yaşamak İstemem Artık Aranızda'.

Yavuz Çetin 25 Eylül 1970’te Samsun’da doğdu. İlk olarak doğduğu toprakların müziğini yaptı: Bağlama, cura çaldı. 15 yaşında gitarla, 17 yaşında elektro gitarla tanıştı. Sonra da elektro gitardan hiç vazgeçmedi. Bunun yanında klavye, davul, bas gitar da çalabiliyordu. İdolü ise Jimi Hendrix’ti.
 

Yavuz Çetin, Marmara Üniversitesi’nde müzik eğitimi alırken Labirent adlı grupla tanındı. Grup 1989’da Yıldız Üniversitesi’ndeki müzik yarışmasında büyük beğeni topladı ve Çetin’in yeteneği ilk burada fark edildi.

1992’de ise onu hem dinleyenlere hem geniş müzik çevresine tanıtan Blue Blues Band kuruldu. Topluluğun diğer üyeleri arasında Batu Mutlugil, Zafer Sanlı, Kerim Çaplı vardı. İstanbul’daki dönemin popüler rock barlarında konserler veren grup uzun yıllar birlikte müzik yaptı.

Editör: TE Bilişim