Yumaklı: 4 ildeki 5 yangın kontrol altında

Yumaklı: 4 ildeki 5 yangın kontrol altında
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, 4 ildeki 5 orman yangınının büyük ölçüde kontrol altına alındığını açıkladı; ancak Karabük Safranbolu ve Bursa Kestel'deki yangınlar devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Orman Bölge Müdürlüğü'nde basın açıklaması gerçekleştirdi. Bakan Yumaklı, Mersin Silifke ve Antalya Serik'teki yangınların tamamen kontrol altına alındığını duyurdu. Dün akşam büyük ölçüde kontrol altına alındığı belirtilen Uşak Sivaslı'daki yangında soğutma çalışmaları devam ediyor.

Antalya Gazipaşa'daki yangında da tedbiren soğutma çalışmaları sürüyor. Bakan Yumaklı, yangın söndürülmesinden sonra bile rüzgar nedeniyle alevlenmelerin olabileceğini vurguladı. Bursa'daki yangının Harmancık ilçesi Yakuplar Mahallesi'nde başladığını ve büyük ölçüde kontrol altına alındığını belirtti. Karabük Safranbolu ve Bursa Kestel'deki yangınlar ise devam ediyor.

Kestel'deki yangının saat 17.40'ta başladığını ve hava araçları ile kara araçlarının müdahale ettiğini açıkladı. Rüzgarın önümüzdeki saatlerde 40 kilometreye ulaşması bekleniyor. Müdahalede 6 uçak, 4 helikopter, 694 kara aracı ve 1961 personel görev alıyor. Karahıdır, İğdir ve Avdancık Mahallelerinde toplam 1760 vatandaş güvenli bölgeye alınmış durumda. Karabük Safranbolu'daki yangında sis ve duman nedeniyle hava müdahalesi kısıtlı. Kahramanmaraş'taki yangında da çalışmalar gece boyunca devam etti. Bakan Yumaklı, vatandaşları orman yangınına karşı duyarlı olmaya çağırdı ve 112'yi arama çağrısı yaptı.

247924-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.