Yumaklı'dan orman yangınları açıklaması: 44 yangın kontrol altında
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, AK Parti Genel Başkan Vekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Bursa Valisi Erol Ayyıldız ve diğer AK Parti Bursa Milletvekilleri ile birlikte Orman Bölge Müdürlüğü'nde basın açıklaması gerçekleştirdi.
Bakan Yumaklı, yüksek hava sıcaklıklarının yangın riskini artırdığını belirterek, ülke genelinde 23'ü ormanlık, 21'i orman dışı olmak üzere toplam 44 yangına müdahale edildiğini açıkladı. Aydın Efeler, Aydın Nazilli, Muğla Merkez Fadıl Köyü, Muğla Bodrum, Denizli Tavas, İzmir Urla, Bursa İznik, Antalya Kemer ve Edirne Keşan'daki büyüme potansiyeli olan yangınların kontrol altına alındığını duyurdu. Antalya Gazipaşa ve Uşak Sivaslı'daki yangınların büyük ölçüde kontrol altına alındığını ancak soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
Bursa Kestel, Bursa Harmancık, Karabük Safranbolu ve Kahramanmaraş Onikişubat'ta 4 yangının devam ettiğini ifade eden Bakan Yumaklı, Bursa'daki yangınlar nedeniyle 11 mahallede 3 bin 515 kişinin tahliye edildiğini açıkladı. Bursa'daki yangınlara 2'si ağır sınıf 6 uçak, 2'si ağır sınıf 4 helikopter, 855 kara aracı ve 2 bin 300 personel ile müdahale edildiğini söyledi. Karabük Safranbolu'daki yangında durumun daha iyiye gittiğini ancak yeni bir alevlenme olduğunu belirtti. Orman yangınlarının ciddiyetine dikkat çekerek, orman yakmanın vatana ihanet kadar ağır bir suç olduğunu vurguladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.