Yumaklı'dan yangınlar hakkında son dakika açıklaması: 3 vatandaş hayatını kaybetti

Yumaklı'dan yangınlar hakkında son dakika açıklaması: 3 vatandaş hayatını kaybetti
Bursa Kestel ve Kahramanmaraş Onikişubat'taki yangınlar büyük ölçüde kontrol altına alınırken, Kestel'de yaşanan tanker kazasında 3 kişi hayatını kaybetti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bursa Kestel ve Kahramanmaraş Onikişubat'taki yangınlarla ilgili son durumu değerlendirdi. Bakan Yumaklı, Ankara'daki Yangın Yönetim Merkezi'nden yaptığı açıklamada, yangınların büyük ölçüde kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Hava sıcaklıklarının yüksek olması nedeniyle tedbirlerin sürdürüleceğini ve risk sıfıra inene kadar çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Karabük Safranbolu'daki yangında ise enerjinin büyük ölçüde düşürüldüğünü, alanın iyi durumda olduğunu ve küçük tütmelere müdahale edildiğini aktardı. Bursa Harmancık yangınının şiddetinin ise büyük ölçüde azaldığını, yangınla mücadele için 5 uçak, 30 helikopter, 855 kara aracı ve 2 bin 300 personelin görev aldığını söyledi. Kestel'deki yangına su taşıyan bir tanker kazası sonucu 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini üzüntüyle duyurduğunu belirtti.

Yumaklı, çok riskli bir haftadan geçildiğini belirterek, vatandaşları ateş yakmamaları ve yangın ihbarı için 112'yi aramaları konusunda uyardı. Ayrıca, orman yangınlarıyla ilgili iddialar ve gerçekleri içeren bir kitapçık hazırlandığını ve İletişim Başkanlığı tarafından yayınlandığını duyurdu.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.