Güneş kremi ihtiyacı genellikle yaz mevsiminde gidilen tatillerde tercih edilir. Çok sık olarak denize girilen kişiler tarafından kullanılır. Hatta yüksek sıcaklıklarda zorunluluk olarak da görülebilir. Ama bunun dışında da güneş kremi kullanımı bulunabilir. Özellikle cildi hassas olanlar tarafından günlük düzende tercih edilir. Çeşitli cilt sorunları olanlar tarafından da güneş kremi kullanımı günlük düzeyde olabilir. Güneşin ultraviyole ışınlarını kesmeye yarayan bu kremlerin, farklı durumlardaki önemini bu tarz kullanım yapanlara bakarak öğrenebilirsiniz. Kullanımı ne kadar basit olursa da, Cimri üzerinden güneş kremi için detaylı bir karşılaştırma işinize yarayabilir. Biyokimya teknolojisinin ileri örneklerinin yer aldığı bu kremlerde, birbirinden farklı ve faydalı özellikler bulunabilir. Tabii ki bu özellikleri verimli bir şekilde elde etmek için düzgün bir kullanım lazımdır. Öncelikle SPF’nin ne olduğunu öğrenmek gerekebilir.

SPF Nedir?

Güneş kremlerinde karşınıza en sık çıkan değerlerden biri de SPF'dir. SPF, İngilizce "Sun Protection Factor" kelimesinin kısaltmasıdır; yani güneş koruma faktörü de denilebilir. Güneş kremlerindeki SPF değerleri, cildi UVB ışınlarına karşı koruyabilme derecesini gösterir. SPF değeri ne kadar yüksekse, bir kremin koruması o kadar fazladır. Mesela SPF 30 değeri olan bir güneş kremi, cildinizin normal koşullar altında güneşe maruz kalma süresini 30 kat uzatır. Tabii ki de sıcaklık ve hava durumuyla güneş ışınının miktarı süreyi etkiler. Belirtilen SPF değerleri sadece UVB ışınlarına karşı korumayı belirtir. Bu yüzden, güneş kremlerinin etiketlerinde "geniş spektrum" veya "UVA/UVB koruması" gibi ifadelere bakarak karşılaştırma yapmalısınız. Hem UVB hem de UVA ışınlarına karşı koruma sağlayan kremler daha avantajlı olabilir. Bu konuda Dermokil güneş kremi seçenekleri önemli avantajlar sunabilir.

Güneş Kremi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

SPF değeri ne kadar kritik olursa olsun, sadece SPF değeri üzerinden güneş kremine karar vermek yeterli değildir. Cildin kişiden kişiye değişen farklı durumları olabilir. Bunların arasında kişinin yaşı birçok açıdan önemlidir. Yaşın yanında cildin gereksinimleri ve ne kadar nemli olduğu da güneş kremi tercihinde önemlidir.

  • Farklı Yaşlara Göre Güneş Kremleri

Cilt, vücudun diğer kısımları gibi yaşa bağlı olarak değişir. Genellikle bebeklerin ve çocukların cildi çok daha hassastır. Bu sebepten dolayı güneş kremi seçerken yaş faktörü göz önünde bulundurulmalıdır. Siveno güneş kremi modelleri arasında özellikle bebekler için seçenekler bulunabilir. Küçüklerinin ihtiyaçlarını karşılayacak modeller genellikle korumaları daha yüksektir.

  • Cilt Tipi

Güneş kremleri arasında karşına "her cilt tipine" uygun gibi seçenekler karşınıza çıkabilir. Genel kullanıma uygun olsalar da, her cildin ihtiyacı bir değildir. Bunun yanında, bir krem her tipe uygunsa özel ihtiyaçları karşılayamayabilir. Mesela bazı ciltler çok yağlı olup sivilcelenir. Bu ciltlerdeki güneş kremi kullanım sebebi de farklı olabilir. Kuru ciltler ise daha fazla nem isteyebilirler. Bu gibi durumlarda cilt tipine özelleştirilmiş kremler bulabilirsiniz. Farklı markaların farklı cilt tiplerine uygun olan ve yüksek SPF değeri sunan modellerini bulabilirsiniz.

Özgüvenli Gülüşlerin Görünmez Kahramanı Şeffaf Diş Plakları Nedir? Özgüvenli Gülüşlerin Görünmez Kahramanı Şeffaf Diş Plakları Nedir?
  • Diğer İlaç ve Kremlerle Etkileşim

Cildinize güneş kremi kullanmayı düşünüyorsanız farklı maddelerle olan etkileşimine de bakmak isteyebilirsiniz. Mesela güneş kreminin ile suyla olan teması önemlidir. Kremden kreme göre farklılık gösterebilir. Bazı seçenekler belirli bir süre emildikten sonra denize girmeye uygundur. Farklı cilt ürünleri kullanıyorsanız güneş kremi kullanım kılavuzunu veya prospektüsünü okumanız kesinlikle önemlidir. Bu durum kullanılan diğer ürünler için de geçerlidir. Farklı tepkimelerle verim azalabilir veya çeşitli sorunlar oluşabilir.

Editör: İsmail Türk