3'üncü Edirne Gastronomi Festivali başladı
Edirne'de bu yıl 'Edirne Beyaz Peyniri' temasıyla düzenlenen 3'üncü Edirne Gastronomi Festivali, kortej yürüyüşü ve peynir tadımıyla başladı. Etkinlik, geleneksel peynir yapımını da içeriyor.

Edirne'de bu yıl 'Edirne Beyaz Peyniri' temasıyla gerçekleştirilen Topraktan Sofraya 3'üncü Edirne Gastronomi Festivali, kortej yürüyüşü ve peynir tadımıyla açıldı.

Kortej yürüyüşü ve etkinlikler
Festivalin başlangıcında, Edirne Valiliği önünde toplanan kortej, Edirne Valisi Yunus Sezer ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla yürüyüş yaptı. Kortejde, tahta bacaklar ve peynir kostümü giymiş maskotlar, etkinliğe renk kattı. Ayrıca, 18-20 Eylül tarihleri arasında Söğütlük Millet Bahçesi'nde düzenlenen festivalde, katılımcılara peynir tadımı yapıldı.

Peynirin geleneksel yapımı
Selimiye Camisi meydanında sona eren kortej yürüyüşünün ardından, Vali Sezer ve beraberindekiler, peynirin geleneksel yöntemlerle yapımına katıldılar. Vali Sezer, Edirne'nin beyaz peynirin başkenti olduğunu vurgulayarak, “Bu yılki temamız Edirne Beyaz Peyniri” dedi. Etkinlik, Edirne beyaz peyniri tadımıyla sona erdi.
