Adalet Bakanı Tunç şaka değil gerçek bunları söyledi! 'Türkiye Yüzyılı'nı adaletin yüzyılı yapacağız'
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bayburt'ta yeni adliye sarayının temelini atarken, Türkiye Yüzyılı'nı adaletin yüzyılı yapma hedefini vurguladı ve terörle mücadele ile anayasa çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bayburt'ta yaptığı ziyaretler kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Bayburt Valiliği ve Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Tunç, yeni Bayburt Adalet Sarayı'nın temel atma törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada, geçen yıl kendisine iletilen talep üzerine yatırım programına alınan adliye binasının temelini atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve 2027 yılının ilk aylarında binanın tamamlanarak hizmete açılmasını hedeflediklerini belirtti.

391 MÜSTAKİL ADLİYE SARAYI VE HEDEFLER
Bakan Tunç, Türkiye'de 391 müstakil adliye sarayının hizmet verdiğini, Bayburt ile bu sayının artacağını ifade etti. Adaletin tecelli edeceği mekanların önemine vurgu yaparak, bu mekanların adaletin vakarına uygun inşa edilmesi gerektiğini söyledi. Adaletin toplumsal barışın teminatı olduğunu ve Hz. Mevlana'nın ifadesiyle 'her şeyi yerli yerine koymak' anlamına geldiğini hatırlattı. Ayrıca, son 23 yılda yargı alanında büyük mesafeler alındığını, geçmişteki köhne binalardan kurtulunduğunu ve temel kanunların milletin ruhuna uygun şekilde yenilendiğini kaydetti.

TÜRKİYE YÜZYILI'NI ADALETİN YÜZYILI YAPMA GAYRETİ
Bakan Tunç, 'Türkiye Yüzyılı'nı adaletin de yüzyılı yapma gayreti içinde olduklarını vurguladı. Mevzuatı geliştirmeye, yargının fiziki ihtiyaçlarını karşılamaya ve hakim-savcıların özlük haklarını iyileştirmeye devam ettiklerini belirtti. Hedeflerinin, tarafsız ve bağımsız yargı ile milletin adalet hizmetlerinden memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmak olduğunu söyledi. Bu doğrultuda, tüm yargı teşkilatıyla büyük bir gayret içinde çalıştıklarını ifade etti.

TERÖRLE MÜCADELE VE ANAYASA HEDEFİ
Konuşmasında terörle mücadeleye de değinen Bakan Tunç, 41 yıldır süren bu mücadelede trilyonlarca ekonomik kayıp yaşandığını, terör olmasaydı Türkiye'nin dünyada çok daha güçlü olacağını belirtti. Terörsüz bir Türkiye için mücadelenin sürdüğünü, şehit ailelerini incitecek hiçbir adım atılmayacağını vurguladı. Son olarak, demokratik, sivil ve katılımcı bir anayasa hedefinden bahsederek, bunun için mecliste uzlaşma sağlanması gerektiğini ve Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcında atılacak bu adımın milletin menfaatine olacağını söyledi.





Bakmadan Geçme
Babacan, 2027 bütçesini eleştirdi ve 'Türkiye Yüzyılı'na dikkat çekti
Ağıralioğlu: Milletin yüzyılı olmayan Türkiye Yüzyılı kimin?
Cevdet Yılmaz: Türkiye Yüzyılı, sporda da bir dönem olacak
Bakan Kacır: Liderimizin yanında olmaktan gurur duyuyoruz
Bakan Tekin: Türkiye'nin gündemini belirleyip çözümler geliştireceğiz
AK Parti'li Uygur: Türkiye'de yeni sayfa açılıyor
