Adaletin peşinde: Bad-ı Saba konutları faciası için yeni duruşma ayrıntıları
Kahramanmaraş depremi sonrası Bad-ı Saba Konutları davasında duruşma ertelendi, sanıklar beraat talep etti ve cezalar istendi.

Kahramanmaraş'taki yıkıcı depremde 42 kişinin yaşamını yitirdiği Bad-ı Saba Konutları A Blok ile ilgili dava süreci, 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Duruşmada tutuklu sanık Şahin Avşaroğlu yer alırken, tutuksuz sanıklar H.K, H.K, Ö.F.T, A.E.Ç, L.V, A.Ö.D, A.Ö ve A.F.T ile müştekiler ve avukatlar hazır bulundu. Mahkeme, bu davanın detaylarını ele alarak ilerlemeyi değerlendirdi.
BİLİRKİŞİ RAPORU HENÜZ GELMEDİ
Mahkeme başkanı, dosyaya atanan bilirkişiden raporun henüz ulaşmadığını açıkladı. Tutuklu sanık Şahin Avşaroğlu, 33 aydır tutuklu olmaktan dolayı yaşadığı manevi ve psikolojik zorlukları dile getirerek, benzer davalarda serbest bırakılan diğer sanıklarla karşılaştırma yaptı ve beraatini talep etti. Tutuksuz sanıklar da kendilerine yönelik suçlamaları reddederek beraat istediler.
CEZA TALEBİ VE ERTELENME KARARI
Müştekiler, sanıkların cezalandırılmasını istedikleri duruşmada görüşlerini paylaştı. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk durumunu koruma kararı alarak duruşmayı 5 Şubat 2026'ya erteledi. İddianamede sanıklar, 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası ile karşı karşıya.
Bakmadan Geçme
Yargıtay'dan Tutar Yapı Sitesi davasında onama talebi
Rönesans Rezidans davasında 'olası kast' talebi reddedildi
Deprem konut davasında sanık adli kontrolle serbest
Adıyaman deprem davası sanıkları ilk duruşmaya gelmedi
Ezgi Apartmanı davasında tahliye kararına itiraz reddedildi
Çağdaş Hukukçular Derneği Ezgi Apartmanı kararını reddetti
