Ağıralioğlu: Türkiye, yeni dünya ekonomisinde aktif olmalı
Yavuz Ağıralioğlu, Türkiye'nin yeni dünya ekonomisinde pasif kalmaması gerektiğini ve ekonomik bağımsızlık hedeflerinin önemini vurguladı. Dış politikalar yerine iç düzenlemelerle güçlenmeyi savundu.

Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Dünya yeniden kuruluyor” ifadesini kullandı. Ağıralioğlu, dolara bağlı ekonomik düzenin yanı sıra Çin’in yuan ve CIPS ile finansal alanını genişlettiğine dikkat çekerek, Türkiye'nin bu yeni dünyayı kenardan izleyemeyeceğini vurguladı.
Türkiye'nin istikametinin belirlenmesi
Ağıralioğlu, Türkiye'nin ne Batı'nın peşine takılacağını ne de Doğu'nun gölgesine sığınacağını belirterek, “Bizim istikametimiz Türkiye'dir” dedi. Avrupa ile ticareti büyütme, Çin ve Asya ile ilişkileri geliştirme hedeflerini açıkladı. Ayrıca, Türk dünyasıyla ekonomik bütünleşme yollarını açma vurgusu yaptı.
Ekonomik bağımsızlık hedefleri
Ağıralioğlu, Türkiye'nin tek bir ülkeye veya para birimine bağımlı olmayan bir ekonomik düzen istediğini ifade etti. Türk lirasının bölgesel ticarette daha fazla kullanılmasını ve İstanbul'un gerçek bir finans merkezi olmasını hedeflediklerini aktardı. Ekonomi yönetimine güvenin yeniden tesis edilmesi gerektiğini belirterek, “Ekonomik bağımsızlık; dünyayla ticaret yapan ama kimseye mahkûm olmayan bir Türkiye demektir” şeklinde konuştu.
Bakmadan Geçme
Bakü Basınından Sert Çıkış: Aliyev Ankara'ya Neden Gelmedi?
Türkiye ve Özbekistan 5 anlaşma imzaladı
Pakistan Dışişleri Bakanı Dar, Türkiye'nin 103. yılını kutladı
Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan Arasında Ortak Savunma: Tartışmalı Mekke Anlaşması Komisyondan Geçti
Kılıç: Seçim 2028'de, iktidarı durdurmak zor
Türkiye vergi rekabetçiliğinde yükseldi! ABD ve Almanya geride kaldı
