AK Parti'li İnan: Menderes belediye başkanı partimize katılmak istedi, reddedildi
AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Menderes Belediye Başkanı'nın partilerine katılma talebinin reddedildiğini belirtti. İnan, ayrıca CHP ve Yeni Parti'yi Mendereslilere karşı özür dilemeye davet etti.

AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Menderes Belediye Başkanı'nın yaklaşık 1,5 yıldır partilerine katılma çabası içinde olduğunu ancak yetkili kurullarının bu talebi reddettiğini açıkladı.

Menderes'te belediyecilik anlayışı eleştirildi
İzmir programı kapsamında Menderes Belediye Başkan Vekili Asuman Şen'i ziyaret eden İnan, burada yaptığı açıklamada, "Menderes bundan 7,5 sene önce AK Parti belediyeciliği ile tanışmış bir ilçeydi ve çok önemli yatırımlarla buluşmuştu. 7,5 senelik sürecin sonunda Sayın Özgür Özel ve arkadaşları burada bir tercihte bulunup belediye başkanı adayı gösterdiler. Sonrasında ortaya çıkan süreçler hem Mendereslilerin hem de İzmirli hemşehrilerimizin malumu. Menderes'e zarar veren ve gerçekten de belediyecilik namına çok kötü işlere bulaştıkları bir süreç yaşandı," dedi.

Siyasi ahlak ve özür talebi
İnan, Menderes örneği üzerinden partilerinin seçici davrandığını vurgulayarak, "Menderes Belediye Başkanı yaklaşık 1,5 senedir partimize dahil olmak için her türlü çabayı ve ısrarı göstermiştir. Partimizin yetkili kurulları bu talebe olumsuz cevap vermiştir ve reddetmiştir," ifadelerini kullandı. Ayrıca, Cumhuriyet Halk Partisi ve Yeni Parti'yi Mendereslilere karşı bir özür borçları olduğunu belirterek, "Siyasette en önemli şey, Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu en büyük ilkelerden bir tanesi 'Siyasetin limanı ahlaktır' ilkesidir. Biz bu ilkeye bağlı kalarak milletimize hizmet etmeye bu zamana kadar devam ettik," diye konuştu.

İzmir'de hizmet siyaseti vurgusu
Menderes'te yeni bir dönemin başladığını ve kazananın Menderes olacağını belirten İnan, "Herkes şundan emin olsun ki kazanan Menderes olmuştur. Kazanan Menderes’in tüm mahallelerinde yaşayan çocuklar, kadınlar, esnaf olmuştur. Menderes’te eser siyasetini, hizmet siyasetini Asuman Başkanımızla birlikte güçlendirerek önümüzdeki 3 sene içerisinde tüm gücümüzü ortaya koyacağız," dedi. İnan, önümüzdeki yerel seçimlerde de İzmir'in makus talihini yeneceklerini ve hizmet belediyeciliğini kararlılıkla sürdüreceklerini sözlerine ekledi.
Bakmadan Geçme
Erdoğan, AK Parti Şanlıurfa il binasının açılışını yaptı
Ali Babacan, AK Parti'ye arındırma çağrısında bulundu
Hülya Terzioğlu, AK Parti sosyal politikalardan sorumlu genel başkan yardımcısı oldu
Hayati Yazıcı: Karalama çabalarına asla izin vermeyeceğiz
Hülya Terzioğlu, Sosyal Politikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu
Erdoğan: AK hareketi lekelemek isteyenler var
