Bilim ve Teknoloji

Ankara'da Siber güvenlik zirvesi gerçekleştirildi

Ankara'da düzenlenen siber güvenlik zirvesinde, dijital tehditler ve yapay zekanın rolü vurgulandı. Yeni bir döneme geçildiği ifade edildi.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Ankara'da Siber güvenlik zirvesi gerçekleştirildi

Türkiye Bilişim Derneği tarafından Ankara'da 9'uncusu düzenlenen 'Siber Güvenlik Ekosisteminin Geliştirilmesi Zirvesi' önemli konuları gündeme taşıdı.

Ankara\

ZİRVEDEKİ KATILIMCILAR

Ankara'da bir otelde gerçekleştirilen zirveye, Cumhurbaşkanlığı Siber Güvenlik Başkanı Ümit Önal, TBD Başkanı Kenan Nurhan Altınsaat ve ODTÜ Uzay ve Hızlandırıcı Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Melahat Bilge Demirköz gibi önemli isimler katıldı. Kamu, özel sektör, akademi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de zirvede yer aldı. Katılımcılar, siber güvenlik ekosisteminin gelişimine dair konuları ele aldılar.

Ankara\

YAPAY ZEKANIN ROLÜ

Zirvede konuşan TBD Başkanı Kenan Nurhan Altınsaat, siber güvenliğin dönüşümünü hızlandıran önemli unsur olarak yapay zekanın altını çizdi. Altınsaat, dijital egemenliğin siber güvenlik konusunun ötesine geçtiğini vurgulayarak, kritik altyapıların korunması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanlığı Siber Güvenlik Başkanı Ümit Önal ise dijital teknolojilerin toplum ve ekonomi üzerindeki etkilerini vurguladı. Önal, siber tehditlerin artışının dijital altyapıların güvenliğini her zamankinden daha önemli hale getirdiğini ifade etti.

Ankara\

STRATEJİK YAKLAŞIMLAR

Önal, siber güvenlik alanında yeni bir dönemin başladığını ve Siber Güvenlik Başkanlığı'nın kurulmasına ilişkin çalışmaların tamamlandığını duyurdu. Ayrıca, stratejik yaklaşımlar arasında dijital hakikat ve bilgi bütünlüğünün korunmasının önemli olduğunu belirtti. Zirve sonunda, '2026 Yılı Siber Güvenlik Ekosistemine Katkı Ödülleri' sahiplerine verildi.

Ankara\Ankara\Ankara\Ankara\

Bu Yazıyı Paylaş