Antalya'da sezonun ilk erkenci karpuzu 40 liradan alıcı buldu
Antalya'nın Serik ilçesinde, erkenci karpuz hasadı başladı. İlk mahsul, kilosu 40 TL'den alıcı buldu. Üretici, fiyatların artmasını umuyor.

Antalya'nın Serik ilçesinde, serada yetiştirilen erkenci karpuzun hasadı başladı ve bu ilk mahsul, kilosu 40 TL'den satışa sunuldu.

İLK HASAT GERÇEKLEŞTİ
Serik'teki Burmahancı Mahallesi'nde, üretici Osman Çetin'in 25 Aralık 2025 tarihinde ekimini gerçekleştirdiği karpuzlar, yaklaşık 4 ay süren bakımın ardından olgunlaştı. Çetin, "Dün ilk hasadımızı gerçekleştirdik ve 1,5 ton karpuzumuzu Serik Yaş Sebze ve Meyve Hali’ne getirdik," dedi.

FİYATLARDA UMUT VAR
Osman Çetin'in karpuzları, ortalama 10 ile 20 kilo arasında değişen ağırlıklara sahip. Komisyoncu Hasan Tosun ise, "İlçemizde mevsimin ilk erkenci karpuzunu 40 TL'den aldık. İnşallah fiyatlar daha iyi olur ve üreticimiz daha çok kazanır," diyerek geleceğe dair umutlarını dile getirdi.
Bakmadan Geçme
Antalya'daki COP31'e 90'dan fazla lider katılacak
Antalya'da 68 adrese operasyon: 62 şüpheli gözaltında
Antalya'da yıldırım düşen ev kullanılamaz hale geldi
Elmalı'da Söğle peyniri için coğrafi işaret hedefi
Antalya'ya savaş rağmen Rusya ve Ukrayna'dan turist arttı
Antalya'da Kültür Yolu Festivali: 9 günde 440 etkinlik
