Asayiş

Arsa anlaşmazlığında yeğenini öldüren sanık: Korkutmak istedim

Antalya'da arsa anlaşmazlığı sonucu yeğenini 7 kurşunla öldüren sanık Ömer Arıkan, ilk duruşmada 'Öldürmek değil, korkutmak istedim' dedi. Mahkeme, sanığın akıl sağlığı raporu alınmasına karar verdi.
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
Arsa anlaşmazlığında yeğenini öldüren sanık: Korkutmak istedim

Antalya'da arsa anlaşmazlığı nedeniyle yeğeni Amine Bozkurt'u (40) 7 kurşunla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Ömer Arıkan (63), ilk kez hakim karşısına çıktı. Savunmasında "Amacım onu öldürmek değildi, yalnızca korkutmak istedim. En büyük zararı kendime verdim" diyen Arıkan'ın, öldürdüğü yeğeninin olaydan 3 gün önce evlendiği ortaya çıktı.

Arsa anlaşmazlığında yeğenini öldüren sanık: Korkutmak istedim 1

Olayın ayrıntıları ve sanığın savunması

Olay, 14 Mayıs'ta Kepez ilçesi Yeşiltepe Mahallesi'ndeki bir noter önünde yaşandı. Arsa satışına yönelik anlaşmazlık sonrası Ömer Arıkan, tabancayla yeğeni Amine Bozkurt'a 7 el ateş etti. Bozkurt, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, Arıkan olaydan yaklaşık 1 kilometre ileride yakalandı. Cinayet silahı Arıkan'ın eşi F.A. (64) üzerinde bulundu. Arıkan tutuklanırken, eşi adli kontrolle serbest bırakıldı. Soruşturmada, Amine Bozkurt'un olaydan 3 gün önce evlendiği ve kimlik değişikliği için nüfus müdürlüğüne gittikten sonra dayısı Ömer Arıkan ile noterde buluştuğu anlaşıldı. Sanık Ömer Arıkan, arsayı 1991'de taksitle aldığını ve birikimini harcadığını belirterek, kardeşleriyle 23 yıl süren tapu mücadelesi verdiğini anlattı. Yeğeninin kendisini darbettiğini ancak şikayetçi olmadığını söyledi.

Arsa anlaşmazlığında yeğenini öldüren sanık: Korkutmak istedim 2

Para teklifi ve çıkan kavga

Sanık Arıkan, olay günü bir müteahhitle noterde buluşacağını belirterek, ziynet eşyalarını ve ruhsatsız tabancasını yanına aldığını ifade etti. Köyün ıssız olduğunu ve kendisini korumak amacıyla silah taşıdığını savundu. Olay günü Amine Bozkurt ile bir kafede buluştuklarını ve anlaşabilmek için 200 bin lira teklif ettiğini, ancak Bozkurt'un 500 bin lira istediğini söyledi. Daha sonra notere gittiklerinde ise Bozkurt'un 1,5 milyon lira talep ettiğini ve kendisine küfür edip hakaret ettiğini belirtti. Arıkan, "Yaşananlar karşısında sinirlendim. Amacım onu silahla öldürmek değildi, yalnızca korkutmak istedim. Yaşanan olaydan dolayı çok pişmanım. En büyük zararı kendime verdim" şeklinde konuştu. Olay sonrası eşine silahı verdiğini ve kendisini ihbar ettiğini de sözlerine ekledi.

Maktulün ailesi ve mahkemenin kararı

Sanık avukatı, Ömer Arıkan'ın şizofreni hastası olduğunu iddia ederek akıl sağlığı raporu alınmasını talep etti. Sanık F.A. ise eşinin panik atak hastası olduğunu, olay anında kafede oturduğunu ve silah sesini duyduğunu belirterek olayla ilgisi olmadığını söyledi. Maktulün kızı Elisa Y., annesinin olaydan 3 gün önce evlendiğini ve dayısını hiç görmediğini belirterek sanıkların cezalandırılmasını istedi. Maktulün eşi Süleyman S. de şikayetçi olduğunu ifade etti. Mahkeme heyeti, sanık Ömer Arıkan'ın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için sağlık raporu alınmasına, tutukluluk halinin devamına ve F.A. hakkındaki adli kontrol tedbirinin kaldırılarak yerine yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasına karar verdi.

Bu Yazıyı Paylaş