Avcılar'da mahsur kalan martı, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı
Avcılar'da bir binanın havalandırma boşluğuna düşen martı, itfaiye ekipleri tarafından kurtarılıp serbest bırakıldı. Olay yaklaşık 18 saat sürdü.

İstanbul'un Avcılar ilçesinde bir binanın havalandırma boşluğuna düşen martı, itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak özgürlüğüne kavuştu.

MAHSUR KALAN MARTI
Olay, Denizköşkler Mahallesi'nde meydana geldi. Giriş katta oturan Selim Biçer, banyodan gelen sesler üzerine havalandırma penceresini açtığında bir martının boşlukta mahsur kaldığını fark etti. Kendi imkanlarıyla kuşu kurtaramayan Biçer, sabah saatlerinde itfaiyeden yardım talep etti. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, banyodaki havalandırma penceresini sökerek martıya ulaştı.

18 SAAT SONRA KURTARILDI
Yaklaşık 18 saat mahsur kalan martı, itfaiye ekipleri tarafından çıkarıldı. Sağlık durumu iyi olduğu tespit edilen kuş, kısa bir süre sonra serbest bırakıldı ve gökyüzüne doğru uçtu. Selim Biçer, yaşadığı olayı şöyle anlattı: "Önce seslerin rüzgardan kaynaklandığını zannettim. Ama kontrol edince mahsur kalan kuşu gördüm. Hemen itfaiyeyi aradım, sağ olsunlar gelip kurtardılar."


