Gündem

Avukat Özkan’dan şok iddia: 'Para veya tahliye pazarlığı asla olmadı!

Avukat Beliz Özkan, İBB Davası sanığı Murat Ongun'un kendisi hakkında ortaya attığı 1 milyon dolarlık rüşvet ve tahliye pazarlığı iddialarını sert bir dille yalanladı. Özkan, 'Para veya eşinin tahliyesi konusu hiçbir surette gündeme gelmemi
ANKA
ANKA
2 dk Sesli Dinle 0
Avukat Özkan’dan şok iddia: 'Para veya tahliye pazarlığı asla olmadı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Davası'nda tutuklu bulunan Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun'un, avukatı Beliz Özkan'ın kendisini cezaevinde ziyaret ederek eşinin tahliyesi karşılığında 1 milyon dolar talep ettiği yönündeki iddiaları, avukat Özkan'dan sert bir dille yalanlandı. Özkan, Ongun'un beyanlarını 'mesnetsiz' ve 'iftiradan ibaret' olarak nitelendirerek, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

NE OLDU? ONGUN NE DEMİŞTİ?

İBB Davası'nın 30 Haziran tarihli duruşmasında savunmasını yapan Murat Ongun, avukatı Beliz Özkan'ın 27 Nisan 2025 tarihinde kendisini Çorlu Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde ziyaret ettiğini ve bu görüşmede eşinin tutuklanmaması şartıyla 1 milyon dolar talep edildiğini öne sürmüştü. Ongun'un bu savunmasının ardından gözler, avukat Özkan'ın yapacağı açıklamalara çevrildi.

AVUKATTAN NET YALANLAMA VE HUKUKİ SÜREÇ VURGUSU

Avukat Beliz Özkan, konuyla ilgili hem İstanbul Barosu'na hem de kamuoyuna yönelik bir açıklama yaparak iddiaları reddetti. Özkan, 27 Nisan 2025'teki ziyaretin sadece iyi niyet temennileri ve geçmiş olsun dileklerini iletmek amacıyla yapıldığını, bu görüşmede siyasi iklim ve ortak tanıdıklara dair kısa bir sohbetin dışında hiçbir konunun gündeme gelmediğini vurguladı. Ongun'un beyanlarının 'iftira' olduğunu belirten Özkan, 'Para veya eşinin tahliyesi konusu hiçbir surette gündeme gelmemiştir' dedi. Ayrıca, Ongun'un savunmasında adı geçen Cüneyt Yakut ile herhangi bir hukuki bağı olmadığını ve telefon kayıtlarının incelenmesine açık olduğunu ifade etti. Özkan, hayatı boyunca böyle bir pazarlığın içinde yer almadığını ve meslek hayatı boyunca hukuksuzluğun karşısında durduğunu belirterek, tüm yasal haklarını kullanacağını kamuoyuna duyurdu.

Bu Yazıyı Paylaş