Sağlık

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'nde 'bıçak parası' skandalı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'nde görevli bir profesör ve sekreteri, 'bıçak parası' adı altında rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alındı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar. 14 hastanın şikayeti üzerine başlatılan soruşturma s
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'nde 'bıçak parası' skandalı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'nde görevli Algoloji Uzmanı Prof. Dr. O.N.A. ve sekreteri A.K., 'bıçak parası' adı altında rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

14 HASTANIN ŞİKAYETİ

14 hasta, Prof. Dr. O.N.A. ve sekreteri A.K.'nin çeşitli miktarlarda rüşvet aldığını iddia ederek şikayette bulundu. Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan iki şüpheli, adliyeye sevk edildi. A.K. serbest bırakılırken, Prof. Dr. O.N.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

REKTÖRÜN AÇIKLAMALARINA YANIT

Prof. Dr. O.N.A., 2023 yılında Rektör Prof. Dr. Bülent Kent'in Aydın'daki 'bıçak parası' sorununa ilişkin açıklamalarını kınadığı ortaya çıktı. O dönem Aydın Tabip Odası Başkanı olan Prof. Dr. O.N.A., Kent'in açıklamalarının mesleğe zarar verdiğini savunmuştu. Prof. Dr. O.N.A., daha önce kayıp parasının bulunmasının ardından yaptığı açıklamada ise iyi insanların varlığının umudunu yeşerttiğini belirtmişti.

Bu Yazıyı Paylaş