Bağcılar'da Nurullah Genç etüt merkezi ve kütüphanesi açıldı
Bağcılar'da, 250 kişi kapasiteli Nurullah Genç Etüt Merkezi ve Kütüphanesi, modern altyapısıyla hizmete açıldı. Kütüphane, 7 gün 24 saat boyunca açık olacak.

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde, belediye hizmet binası içinde inşa edilen 250 kişi kapasiteli Nurullah Genç Etüt Merkezi ve Kütüphanesi, resmi olarak hizmete girdi.

MODERN VE KONFORLU ORTAM
Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız, açılışta yaptığı konuşmada, kütüphanenin ilçe sakinlerine modern ve konforlu bir ortam sunacağını belirtti. Kütüphane, haftanın 7 günü ve 24 saat açık olacak şekilde tasarlandı. Başkan Yıldız, “Burası yarınımızın güvencesi olan ilim irfan sahibi gençlerimizin de yetişmesinde önemli rol üstlenecek” dedi.

KÜTÜPHANEDE NELER VAR?
800 metrekare kapalı alana sahip kütüphane, aynı anda 250 kişiye hizmet verebilecek kapasitede. İçerisinde çalışma alanları, grup çalışma odaları, seminer odası ve yeme-içme alanları gibi çeşitli olanaklar yer alıyor. Ayrıca, romandan bilimsel araştırmalara kadar geniş bir kitap koleksiyonu da kütüphanede bulunuyor. Kütüphane, şair ve yazar Nurullah Genç'in adıyla anılıyor ve onun için özel bir bölüm oluşturulmuş durumda. Duvarda 'Kelimelerin Üstadı' başlığı altında Nurullah Genç’in hayatı, fotoğrafı ve 'Yağmur' isimli şiirine yer verildi. İstanbul Valisi Davut Gül, Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, kütüphaneyi gezerek gençlerle sohbet etti. Vali Gül, kütüphanenin yapımında emeği geçenleri tebrik ederken, Kaymakam Uçgun ise bu tür projelerin halkla buluşturulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Yıldız, “Edebiyatımızın seçkin isimlerinden Sayın Nurullah Genç’in ismini taşıyan bu kütüphane, gençlerimizin ve tüm kitapseverlerin hizmetine sunuldu. 7 gün 24 saat açık olacak kütüphanemiz ilçemize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.
Bakmadan Geçme
Gülfidan öğretmen, okuluna modern kütüphane kazandırdı
Bakan Ersoy'dan kütüphaneler için devrim niteliğinde vizyon: 'Üretim ve fırsat merkezleri
Altan Öymen Kütüphanesi, hazineleriyle yeniden hayat buluyor
Bağcılar'da uyuşturucu operasyonu: 5 firari hükümlü yakalandı
Kültürpark'taki kütüphaneler akşam saatlerinde de öğrencilerin hizmetinde
Ankara'da Ruşen Keleş Kütüphanesi, gençler için önemli bir kaynak sunuyor
