Siyaset

Bahçeli'den Çarpıcı Çıkış: "Demirtaş Evine, Öcalan Umuda Kavuşmalıdır"

Çerçeve yasaya ilk imza atan MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Selahattin Demirtaş evine, Ahmetler görevine, Öcalan umut hakkına kavuşmalıdır" dedi.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Bahçeli'den Çarpıcı Çıkış: "Demirtaş Evine, Öcalan Umuda Kavuşmalıdır"

İkinci açılım süreci olarak adlandırılan ve TBMM'de milletvekillerinin imzasına açılan çerçeve yasa teklifine ilk imzayı atan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den çok konuşulacak açıklamalar geldi. Gazeteci Sinan Burhan'a konuşan Bahçeli, sürecin bir devlet projesi olduğunu vurguladı.

Atılan imzanın hayırlı olmasını dileyen Bahçeli, "Bu imzayla bin yıllık kardeşliğimiz bir kez daha tescillenmiştir. Türk’üyle, Kürt’üyle herkes kazanmıştır. Küresel projelerin bozulmasının ilk adımı atılmıştır" ifadelerini kullandı. Sürece son dönemdeki grup toplantılarında neden az değindiği sorusuna ise devlet adabına vurgu yaparak, Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanı'nın çalışmalarının önüne geçmemek adına bu yolu seçtiğini belirtti.

"Demirtaş Evine, Öcalan Umut Hakkına Kavuşmalıdır"

Bahçeli, daha önce gündeme getirdiği tartışmalı başlıkları net bir dille yineledi. Yerlerine kayyum atanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün yanı sıra tutuklu siyasetçi Selahattin Demirtaş hakkındaki görüşlerini yineleyen Bahçeli şunları kaydetti:

Selahattin Demirtaş: Demirtaş'la TBMM'de birlikte çalıştıklarını ve avukatları aracılığıyla düzenli görüşüp hal hatır sorduklarını belirten Bahçeli, "Ben yine aynı şeyi söylüyorum: Selahattin Demirtaş evine, Ahmetler görevine, Öcalan umut hakkına kavuşmalıdır. Türkiye huzur bulmalıdır" dedi.

Abdullah Öcalan: Terör örgütü elebaşı Öcalan için daha önce dile getirdiği umut hakkı çağrısını bu süreçte de koruduğunu ifade etti.

Bu Yazıyı Paylaş