Bakan Bayraktar'dan madencilere destek mesajı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Doruk Madencilik işçilerini kabul ederek alın terlerinin karşılığını almalarının önemini vurguladı. İşçiye borcu olan firmalara teşvik verilmeyeceğini belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Başkanı Nurettin Akçul ve beraberindeki Doruk Madencilik işçilerini makamında ağırladı. Görüşmede madenciler, haklarının korunması ve süreçteki destekleri için Bakan Bayraktar'a şükranlarını sundu.

İşçi hakları önceliklendiriliyor
Bakan Bayraktar, madencilerin yoğun ve tehlikeli işlerine dikkat çekerek, “İşçimizin alın teri ve onun hak ettiği ücreti alması, değeri görmesi bizim için en önemli mesele. Madencilerimiz, yerin altından ekonomik varlıklar çıkararak ekonomiye büyük katkı sağlıyor. Bu zorlu çalışma karşılığında emeğinin tam olarak verilmemesi asla kabul edilemez. Haklı bir mücadele verdiniz ve biz bu süreçte her zaman yanınızda olduk” ifadelerini kullandı.

Teşviklerde işçi ve çevre şartı
Yerli kömürle elektrik üreten santrallere 2029 sonuna kadar alım garantisi verilmesiyle madenciliğin canlanması, enerji üretiminin artması ve cari açığın düşürülmesinin hedeflendiğini belirten Bayraktar, “Kırmızı çizgimiz; işçiye borcu olan firmaya biz bu teşviki vermiyoruz. Sizleri düşündük. İşçi, hakkını alsın diye o düzenlemeyi yaptık” dedi. Çevre yatırımlarını yapmayan firmalara da teşvik verilmediğini ekledi.

Madencilerden Bakan'a teşekkür
Türkiye Maden İşçileri Sendikası Başkanı Nurettin Akçul ise Bakan Bayraktar'a ve ekibine, gösterdikleri çaba ve destekler için tüm madenciler adına teşekkürlerini iletti. Madenciler de Bakan Bayraktar ile sohbet ederek taleplerini dile getirdi ve yaşadıkları süreçte gösterilen dayanışmadan duydukları memnuniyeti ifade etti.
Bakmadan Geçme
Doruk Madencilik işçisi, Cumhurbaşkanlığı'na yürüyüş tehdidi etti
Ümit Özdağ, madencilere destek için Enerji Bakanlığı'nı ziyaret etti
Milletvekili Çiçek, işçi alacaklarını Bakan Bayraktar'a sordu
Eti Gümüş ve Doruk Madencilik işçileri gözaltına alındı
Maden işçileri Ankara'da hakları için yürüyüşe geçti
Doruk Madencilik işçileri, hakları için Meclis’e yürüyor
