Dünya

Bakan Bolat, Kanada'nın ticaret bakanı ile ticaret görüşmesi yaptı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, G20 Ticaret Bakanları Toplantısı vesilesiyle Kanada Uluslararası Ticaret Bakanı Maninder Sidhu ile ticaret konularını görüştü ve önemli adımlar belirlendi.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Bakan Bolat, Kanada'nın ticaret bakanı ile ticaret görüşmesi yaptı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD'de Kanada Uluslararası Ticaret Bakanı Maninder Sidhu ile bir araya geldi. Bolat, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu görüşmenin G20 Ticaret Bakanları Toplantısı çerçevesinde gerçekleştiğini belirtti.

Bakan Bolat, Kanada\

Önemli ticaret konuları ele alındı

Bakan Bolat, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Kanada Başbakanı Sayın Mike Carney’nin temmuz ayında Ankara’da gerçekleştirdiği NATO Zirvesi’nde ülkelerimiz arasında kapsamlı Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerinin başlatılmasının ardından, Kanada ile ortaklığımız yeni bir aşamaya geçti” dedi. Görüşmede ayrıca, 4,5 milyar dolara varan ikili ticaretin mevcut durumu üzerinde duruldu.

Gelecek adımlar belirlendi

Bolat, enerji, savunma, ticaret, ulaşım, yeşil ekonomi ve dijital dönüşüm alanlarındaki iş potansiyellerini keşfetmek için atılacak adımları ele aldıklarını ifade etti. Serbest Ticaret Anlaşması istikşafi görüşmelerinin ekim ayı sonuna kadar tamamlanmasının teyit edildiğini de sözlerine ekledi.

Bu Yazıyı Paylaş