Bolat’tan Kuzey Makedonya ile 2 milyar dolar ticaret hedefi
Ömer Bolat, Zülfikar Zeynula ile görüşmesinde Serbest Ticaret Anlaşması’nın güncellenmesiyle 2 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşmayı ele aldı. Türk firmalarının yatırımlarına da değindi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kuzey Makedonya Uluslararası İş Birlikleri ve Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Zülfikar Zeynula’yı Ticaret Bakanlığında ağırladı. Görüşmede iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi ile uluslararası platformlardaki iş birliği ele alındı.

Ticaret hacmi hedefi
Bolat, Kuzey Makedonya ile Serbest Ticaret Anlaşması’nın güncellenmesiyle 2 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşabileceklerine inandıklarını belirtti. Kuzey Makedonya’da faaliyet gösteren Türk firmalarının 2 milyar dolarlık yatırımla 10 binden fazla kişiye istihdam sağladığını, Türk müteahhitlik şirketlerinin ise yaklaşık 2 milyar dolar değerinde 45 proje üstlendiğini kaydetti.

İş forumu ve ortaklık
Bolat, Başbakan Hristijan Mickoski, Başbakan Yardımcıları, 10’a yakın bakan ve 300’ü aşkın iş insanının katılımıyla 12 Haziran 2026’da İstanbul’da düzenlenen Türkiye-Kuzey Makedonya İş Forumu’nun yeni iş birliklerine zemin hazırlamasından memnuniyet duyduğunu bildirdi. “Bir sonraki İş Forumu’nu Üsküp’te gerçekleştirmeyi temenni ediyoruz” diyen Bolat, TİKA, Türkiye Maarif Vakfı, Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye bursları aracılığıyla Balkanlar’da ve Kuzey Makedonya’da yürütülen çalışmaların iki ülke arasındaki bağları güçlendirdiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda, Türkiye ile Kuzey Makedonya arasındaki stratejik ortaklığı ve iş birliğini her alanda ilerletmekte kararlı olduklarını söyledi.
Bakmadan Geçme
Bakan Bolat, Türkiye ile ABD ticaret hacminin artacağını duyurdu
Kürşad Zorlu: Türk dünyası önümüzdeki yüzyılda öne çıkacak
Bakan Bolat, Suudi mevkidaşıyla ticaret görüşmesi yaptı
Bakan Bolat, Kanada'nın ticaret bakanı ile ticaret görüşmesi yaptı
Ticaret Bakanı Bolat, Güney Koreli mevkidaşı ile görüştü
Ticaret Bakanı Bolat, Polonya ile ticaret hedeflerini görüştü
