Bakan Bolat, Macaristan Dışişleri Bakanı ile ekonomik iş birliğini görüştü
Bakan Ömer Bolat, Macaristan Dışişleri Bakanı ile gerçekleştirdiği toplantıda iki ülke arasındaki ticaret hedeflerini ve iş birliği konularını görüştü.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye-Macaristan Ekonomik ve Ticaret Ortak Komitesi'nin 2’nci Dönem Toplantısı kapsamında Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile bir araya geldi.

İKİLİ TİCARETTE HEDEF 10 MİLYAR DOLAR
Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Budapeşte’de gerçekleştirilen toplantının önemine değinerek, Türkiye ve Macaristan arasındaki ticari ve ekonomik iş birliğine dair yol haritasını belirlediklerini ifade etti. Toplantıda yatırımlar, müteahhitlik hizmetleri, savunma sanayi, enerji, ulaştırma ve lojistik alanlarında iş birliğini derinleştirmek üzere kapsamlı görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

GÖRÜŞMELERDE ÖNE ÇIKAN KONULAR
Toplantıda taşımacılar için geçiş belgesi sayılarının artırılması, vize ve çalışma izinleri, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi gibi konuları ele aldıklarını aktaran Bolat, iki ülke arasındaki ilişkilerin kazan-kazan ilkesi çerçevesinde bir üst seviyeye çıkarılması konusunda mutabakata varıldığını kaydetti. Macaristan ile ikili ticaretin 2025 yılında 5,15 milyar dolara ulaşacağını vurgulayan Bolat, liderlerin belirlediği 10 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmak için atılacak adımları belirlediklerini de sözlerine ekledi.
Bakmadan Geçme
Ticaret Bakanı Bolat, İtalya Başbakan Yardımcısı ile görüştü
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Roma'da İtalyan yetkililerle görüştü
Ticaret Bakanı Bolat, Şam'da Suriye'li mevkidaşıyla bir araya geldi
Türkiye ve Katar ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkaracak
Ticaret Bakanı Bolat, Irak Büyükelçisi ile ticaret hedeflerini görüştü
Iğdır Ticaret Odası Başkanı Aslan: Ermenistan kapısının açılması kenti dönüştürecek
