Bakan Fidan, Fransız mevkidaşı Barrot ile önemli konuları görüştü
Dışişleri Bakanı Fidan, Fransız mevkidaşı Barrot ile bölgesel ve küresel güvenlik konularını ele alarak, Türkiye-Fransa ilişkilerinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Fransa Avrupa ve Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Fidan, Türkiye-Fransa ilişkileri hakkında verimli bir toplantı yaptıklarını belirterek, "Fransa ve Türkiye'yi yakından ilgilendiren bölgesel ve küresel konuları detaylıca ele alma fırsatımız oldu. Hem Sayın Macron hem Sayın Erdoğan, Türkiye-Fransa ilişkilerini daha ileri taşımamız için bize siyasi direktifler verdi" ifadelerini kullandı.

BÖLGESEL GÜVENLİK ÜZERİNE GÖRÜŞME
Bakan Fidan, Gümrük Birliği Anlaşması'nın güncellenmesi ve Vize Serbestisi Anlaşması'nın devreye girmesinin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını vurguladı. Ayrıca, Avrupa güvenliği bağlamında NATO içerisinde yapılabilecek iş birliklerini tartıştıklarını ifade etti. İki ülkenin hem NATO'daki hem de Avrupa güvenliğindeki rollerinin önemine dikkat çeken Fidan, bölgesel konularda Türkiye ile Fransa'nın iş birliği yapabileceği çok sayıda alan bulunduğunu kaydetti. Suriye, Gazze ve İran'daki gelişmeler ile Rusya-Ukrayna savaşı gibi konuların gündeme alındığını da belirtti.

DEAŞ İLE MÜCADELE VE İKİLİ İŞ BİRLİĞİ
Fransa Avrupa ve Dışişleri Bakanı Barrot, terörle mücadelenin iki ülke arasındaki iş birliğinin en önemli konularından biri olduğunu vurguladı. Barrot, "DEAŞ tehdidi gibi önemli tehditlerle karşı karşıyayız. Suriye'deki gelişmeleri ele aldık ve bu alanda hızlı ilerlemeler kaydediyoruz. Ayrıca, Türkiye'nin Gazze'deki ateşkesin garantörlerinden biri olduğunu unutmamalıyız" dedi. İki ülkenin ekonomik iş birliğine de değinen Barrot, 2024 yılında ticaret hacminin 23 milyar avroyu aşmasını beklediklerini ifade etti.
Bakmadan Geçme
Bakan Çiftçi, Yunan mevkidaşı ile güvenlik iş birliğini görüştü
Bakan Çiftçi, PKK'nın uzantılarını takip ettiğimizi vurguladı
Bakan Çiftçi: PKK'nın tüm uzantıları tasfiye ediliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mekke anlaşması bölge huzurunu amaçlıyor
Türkiye ve Libya'dan güvenlik ve göç alanında iş birliği hamlesi
Bakan Çiftçi, Libya İçişleri Bakanı et-Trabelsi ile güvenlik iş birliği için bir araya geldi
