Bakan Göktaş: Kadınların teknolojiye uyum sağlaması sürdürülebilir kalkınma için kritik
Bakan Göktaş, kadınların teknolojiye uyum sağlamalarının sürdürülebilir kalkınma için kritik olduğunu ve bu yönde önemli adımlar atıldığını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadınların yapay zeka ve teknoloji çağında güçlü bir şekilde var olmaları için sürdürdükleri çalışmaları aktardı.
TEKNOLOJİ VE KADIN GİRİŞİMCİLER
Göktaş, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı'nda, kadınların ekonomik dönüşümde ve dijital çağda teknolojiye uyum sağlamalarının önemine vurgu yaptı. Konferansın, KOBİ'lere destek olma ve kadın girişimcilerin teknoloji ile yapay zeka çağında nasıl desteklenebileceği konusunda deneyim paylaşımına odaklandığını belirtti.
KADINLARIN GÜÇLENMESİ İÇİN ADIMLAR
Bakan Göktaş, Türkiye'nin kadınları güçlendirme konusundaki stratejisine değinerek, 2024-2028 dönemini kapsayan Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı çerçevesinde önemli adımlar attıklarını ifade etti. Kadınların veri üreten bireyler olmalarını sağlamak için eğitimler verdiklerini ve çeşitli projelerle desteklediklerini aktardı. Özellikle 'Kadınlar İçin Enerji Okulu' projesinin önemine dikkat çekti.
KOORDİNASYON KURULU VE YEREL EYLEM PLANLARI
81 ilde Kadının Güçlenmesi Koordinasyon Kurulu'nun oluşturulduğunu hatırlatan Göktaş, bu kapsamda sanayiden eğitime, sağlıktan sosyal medya yönetimine kadar birçok alanda kadınlar için yerel eylem planları geliştirdiklerini belirtti. Sürdürülebilir kalkınmanın en önemli şartlarından biri olarak ekonomik büyümeyi gösteren Göktaş, kadınların teknolojiye uyum sağlamalarının bu süreçteki kritik rolüne vurgu yaptı.
Bakmadan Geçme
Bakan Kacır, TEKNOFEST'in Türkiye için önemini vurguladı
Bakan Göktaş, kadınların yapay zeka alanında yetkinleşmesini destekleyeceklerini açıkladı
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Medeniyet Teknopark iş birliği protokolü imzaladı
Bakan Kacır, Türkiye’nin sürdürülebilir büyüme hedeflerini vurguladı
Bakan Göktaş kadınların teknolojide karar verici olmasını istedi
Bakan Kacır, uluslararası iş birliklerini güçlendireceklerini açıkladı
