Bakan Güler: Hava gücümüzü pekiştiriyoruz
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Eskişehir'de Hava Kuvvetleri'nin imkan ve kabiliyetlerini artırmak için yatırımların sürdüğünü, Türkiye'nin güçlü ordu ve gelişmiş savunma sanayisine sahip olduğunu belirtti.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Eskişehir'deki 1'inci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü'nün 100. kuruluş yıl dönümü etkinliğinde yaptığı konuşmada, Türk Hava Kuvvetleri'nin yeteneklerini artırmaya yönelik devam eden çalışmaları vurguladı. Güler, bu tür yatırımların ülkenin savunma sanayisindeki gücünü pekiştirdiğini belirtti.
Savunma sanayisinde ilerleme vurgusu
Bakan Güler, uluslararası alanda yaşanan değişken güç dengeleri ve artan belirsizlikler karşısında Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı'nın liderliğinde bölgesel ve küresel güvenlikte kilit bir rol üstlenmeye devam ettiğini ifade etti. Güçlü bir orduya ve gelişmiş bir savunma sanayisine sahip olmanın, bu dinamik ortamda ülkenin stratejik konumunu güçlendirdiğini dile getirdi.
Teknik altyapı modernleşiyor
Konuşmasında, Hava Kuvvetleri'nin üstlendiği hayati görevlere ve Türk milletinin gurur kaynağı olmasına dikkat çeken Güler, yeni tesislerin devreye girmesiyle bakım ve onarım süreçlerinin verimliliğinin artacağını söyledi. Modern hava araçlarının bakım, onarım ve iyileştirme çalışmalarının stratejik önemini vurgulayan Bakan, kuvvetlerin etkinliğinin güçlü bir teknik ve lojistik zemine dayandığını kaydetti. Güler, 1926'da Eskişehir Tayyare Tamirhanesi adıyla faaliyete başlayan fabrikanın, Türk havacılık tarihinin gelişiminde öncü bir rol üstlendiğini ve günümüzde ileri teknolojiyle bakım, onarım ve modernizasyon faaliyetlerini sürdürdüğünü sözlerine ekledi.
Bakmadan Geçme
Türkiye, Katar, Pakistan ve Endonezya ile savunma iş birliği anlaşması imzaladı
Türkiye, Katar, Pakistan ve Endonezya savunma iş birliğini artırıyor
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, ROKETSAN Genel Müdürü İkinci’yi kabul etti
Koçyiğit: Her 100 liranın 17'si faize gidiyor
Savunma sanayi başkanı Görgün, uluslararası iş birliklerini güçlendirecek
Erdoğan: Türkiye'nin geleceği emin ellerde
