Bakan Gürlek: Değerleri istismar edenlere karşıyız
Adalet Bakanı Akın Gürlek, toplumsal değerleri istismar eden kişi ve yapılara karşı olduklarını belirtti. Yeni adli yılda suçla mücadele ve vatandaş odaklı hizmetler vurgulanırken, Alo Adalet 135 hattının ekim ayında tüm yurtta aktif olacağ

Adalet Bakanı Akın Gürlek, İstanbul Adliyesi'nde düzenlenen Adli Yıl Açılış Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Gürlek, hukuki boşluklardan yararlanarak haksız menfaat sağlayan ve kamu düzenine zarar veren kişilere karşı mücadelelerinin kararlılıkla süreceğini vurguladı.

Toplumsal değerleri istismar edenlere dikkat çekildi
Bakan Gürlek, konuşmasında "Biz hiçbir dini yapılanmaya, milli oluşuma veya toplumsal fayda amacı taşıyan insani ve sosyal projeye karşı değiliz. Bizim karşı olduğumuz, toplumumuzun değerlerini istismar eden, insanların iyi niyetini ve güvenini kötüye kullanan, hukuki boşluklardan yararlanarak haksız menfaat sağlayan, milletimizin vicdanını zedeleyen ve kamu düzenine zarar veren kişilerdir" ifadelerini kullandı. Bu tür yapıların ortaya çıkarılması için hukukun ve somut delillerin gösterdiği yolda ilerleneceğine inandığını belirtti.
Adaletin tecellisi ve yeni hizmetler
Programda söz alan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Dönmez ise adaletin hukuk devletinin temeli olduğunu ve vatandaşın devlete duyduğu güvenin en güçlü teminatı olduğunu söyledi. Dönmez, adalet anlayışlarını "hakkın sahibine teslim edilmesi, suçlunun korunmaması, suçlunun hukuk içinde hesap vermesi ve mağdurun adalete olan inancının güçlendirilmesi" olarak tanımladı. Yeni adli yılda terör, organize suçlar, uyuşturucu ve bilişim suçları gibi her tür suçla etkin mücadele edileceğini, suç örgütlerinin ekonomik damarlarının hedef alınacağını bildirdi. Ayrıca, Ekim ayında tüm Türkiye'de faaliyete geçecek olan Alo Adalet 135 hizmetiyle vatandaşların başvurularının hızlı ve güvenli bir şekilde ilgili mercilere ulaştırılacağı ve gecikmelerin nedenlerinin tespit edilerek çözüm üretme kapasitesinin artırılacağı belirtildi. Bakan Gürlek, Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda bu dönemi "Adaletin Yüzyılı" kılma vizyonunu paylaştı. Bakanlık bünyesindeki Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı'nın geçmişte aydınlatılamamış dosyaları günümüz teknolojisiyle yeniden değerlendirdiği ve çevre suçlarına karşı da titizlikle soruşturmalar yürütüldüğü bilgisi verildi. Gürlek, suç gelirlerinin aklanması, sanal kumar, sokak çeteleri ve organize suç yapılanmalarıyla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ekledi.
Bakmadan Geçme
Bakan Gürlek: Sağlıkta şiddet kırmızı çizgimizdir
Bakan Gürlek: Gençleri hedef alan suç odaklarının karşısında duracağız
Adalet Bakanı Gürlek, şehit Faik Yüce’nin ailesini ziyaret etti
Bakan Gürlek: Kaçırılan paraları geri getireceğiz
Akın Gürlek seçim tarihini açıkladı: Erdoğan'ı tekrar seçmek için düzenleyeceğiz
Bakan Gürlek: Terörsüz Türkiye geleceği güvence altına alır
