Bakan Şimşek: Zorlu koşullara rağmen dezenflasyon devam ediyor
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, temmuz ayında yıllık enflasyonun yüzde 31,8'e gerilediğini belirterek dezenflasyon sürecinin devam ettiğini vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, temmuz ayındaki yıllık enflasyonun bir önceki aya göre 0,4 puan düşerek yüzde 31,8 seviyesine ulaştığını açıkladı.

DEZENFLASYON SÜRECİ DEVAM EDİYOR
Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, küresel ve jeopolitik zorluklara rağmen dezenflasyon sürecinin devam ettiğini vurguladı. Temmuz ayında yıllık enflasyonun gerilemesiyle birlikte, aldıkları tedbirlerin etkisinin de gözlemlendiğini belirtti.
HİZMET ENFLASYONUNDA AZALMA
Bakan, eğitim ve kira yıllık enflasyonlarının geçen yılın aynı dönemine göre sırasıyla 31 puan ve 34 puan azaldığını ifade etti. Jeopolitik gelişmelere rağmen mali disiplinden ve kalıcı fiyat istikrarı hedeflerinden ödün vermeyeceklerini sözlerine ekledi.
Bakmadan Geçme
Cevdet Yılmaz: Orta Doğu'daki savaşın enflasyona etkisi 7 puan olabilir
İmamoğlu’ndan Türkiye’nin 10 yıllık ekonomik ve özgürlük raporu
Merkez Bankası başkanı: Dezenflasyon sürecek
Ümit Özlale: AK Parti'nin ekonomiden sorumlu ismi dezenflasyon programına inanmıyor
Bayramoğlu'ndan Şimşek'e fon krizi tepkisi
Üretici enflasyonu tüketiciyi geçti! Maliyet baskısı dezenflasyonu tehdit ediyor
